Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

SZFE filmek versenyben őszi fesztiválokon

Szeptember-október folyamán négy filmes seregszemlén is részt vesznek az egyetem hallgatóinak alkotásai, Spanyolországól Oroszországig.


Szeptember 18-án kerül megrendezésre a 20. Drama Rövidfilmfesztivál, melyen Kárpáti György Mór diplomafilmje, a Provincia is szerepel. A fesztivál az Európai Filmakadémia díjának jelölő fesztiválja, a 15 legfontosabb európai rövidfilmfesztivál egyike.A  Provincia egy áruszállító sofőrről, Ottóról szól, akinek az autója lerobban egy vidéki állomáson, így véletlenül egy ókori római település régészeti ásatására kerül.  A főszereplők Orosz Ákos és Fátyol Hermina, operatőr Hartung Dávid, vágó Duszka Péter. 

Dél-Karolinában rendezik a Lowcountry elnevezésű filmes seregszemlét szeptember 20-21. között, ahol a Robinson című alkotás versenyez. Rendezője, Illés Attila M.Tóth Géza osztályában látványtervező művészként végzett. A filmet, melynek témavezetője Miklauzic Bence, Simon Tamás fényképezte, főszereplője Czene Csaba, akit legutóbb az Isteni műszakban láthattunk.

Október 4-10. között kerül megrendezésre 15. Pamplona Filmfesztivál, ahol a Robinson mellett a Provincia és Hartung Attila Fasírt című filmje is látható. A Fasírt saját ötletből készített suspense rövidfilm. Operatőre Balázs István Balázs, szereplői Margittai Ági és Haumann Péter.

Oroszországban október 10-17. között rendezik a Szentpétervár Filmfesztivált, ahol a Provincia és Kovács István Idegen föld című filmje lesz látható, Trill Zsolt és Makranczi Zalán főszereplésével. A rendező idén végzett Szász János és Janisch Attila osztályában.

Provincia, Robinson, Fasírt, Idegen föld – ezeknek a filmeknek drukkolunk tehát. Reméljük, hamarosan itthon is újra megtekinthetők lesznek.