Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

SZFE Live Filmklub: Drakulics elvtárs, Szép csendben

Az idén ősszel indult SZFE Live Filmklub novemberi programjában a Drakulics elvtárs és a Szép csendben című filmeket vetítjük. A filmklub vezetője Stőhr Lóránt filmkritikus, az SZFE oktatója. Helyszín: KINO (Budapest, Szent István krt. 16, 1137) A vetítések ingyenesek, de az előzetes regisztráció kötelező. A regisztráció menete: Név leadásával a regisztracio@szfe.hu címen. Egy személy legfeljebb […]

Az idén ősszel indult SZFE Live Filmklub novemberi programjában a Drakulics elvtárs és a Szép csendben című filmeket vetítjük.

A filmklub vezetője Stőhr Lóránt filmkritikus, az SZFE oktatója.

Helyszín: KINO (Budapest, Szent István krt. 16, 1137)

A vetítések ingyenesek, de az előzetes regisztráció kötelező.

A regisztráció menete: Név leadásával a regisztracio@szfe.hu címen. Egy személy legfeljebb 2 fő számára kérhet jegyet. A regisztrációkat a szabad helyek erejéig tudjuk befogadni.

Program

november 12. 17:00-20:00

Drakulics elvtárs
70-es évek, Magyarország. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele. Az öreg harcos úgy néz ki, mint ha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek az ágyban fáradhatatlan fenevad után. Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kémek, titkos ügynökök, besúgók, szélhámosok, régi és új harcostársak mindenre fel voltak készülve, de erre nincs kiképzés… Az Isteni műszak író-rendezőjének őrült ötletből, amely szerint egy vámpír látogat a 70-es évek Magyarországára, a titkosszolgálat pedig megpróbálja leleplezni, éjfekete humorú vígjáték született, amely rendkívül erős szereplőgárdával, emlékezetes látvánnyal és fordulatos történettel egy vérpezsdítő moziélményre invitálja a nézőket. Nyakra támad az unalom ellen.

Vendég: Bodzsár Márk rendező, moderátor: Stőhr Lóránt filmkritikus

november 19. 17:00-20:00

Szép csendben

A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 13 éves csellista lánynak viszonya van a 60 éves karmesterükkel. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállottjává válik az állítólagos afférnak, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.

A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja, a 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák. A film rendezője Nagy Zoltán, aki Gothár Péter osztályában végzett filmrendező művész MA szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Nagy Enyhén sós című diplomafilmjét a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia. A Szép csendben a rendező első nagyjátékfilmje.

Vendég: Nagy Zoltán rendező, moderátor: Stőhr Lóránt filmkritikus

Mindenkit szeretettel várunk!