Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

SZOLIDARITÁSI FELHÍVÁS

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Intézetvezetői Tanácsa kiváló természettudósokhoz csatlakozva kér minden debreceni és nem debreceni magyar állampolgárt, akinek fontos ...


A Színház- és Filmművészeti Egyetem Intézetvezetői Tanácsa kiváló természettudósokhoz csatlakozva kér minden debreceni és nem debreceni magyar állampolgárt, akinek fontos a nemzeti kulturális-tudományos örökség ápolása és intézményi feltételeinek megőrzése, hogy gondolják meg a professzorok nyílt levelében foglaltakat.

A kormányzat modellváltó hevülete több nemzeti csúcsintézmény működését, az általuk képviselt, kutatott, átörökített és megújított hagyomány továbbélését fenyegeti. Miközben az innováció minden szellemi és alkotói munka alapja, arról, hogy az miként feleltethető meg a kornak, az ágazati, fenntartói és a társadalmi elvárásoknak, csak az érintettek közötti partneri és alapos egyeztetés eredményeként alakítható ki konszenzus.

Ez éppúgy elmaradt a Természettudományi Múzeum költöztetése, mint a Színház- és Filmművészeti Egyetem magánosítása esetében. A hatástanulmányokkal alá nem támasztott, elsietett, az érintettek jelentős részének szakmaiságát figyelmen kívül hagyó, egzisztenciáját veszélyeztető rendelkezések eredménye nem a kormánytöbbség által forszírozott elitváltás, hanem az elithiány lesz. Ennek következménye a magyar kulturális szolgáltatások tartalmára igényes hazai és nemzetközi közönség csalódottsága, a tanulni vágyó felnövekvő nemzedékek (gyermekeink, unokáink) elégedetlensége, végső soron elfordulása lesz.

Tartsuk meg egymást, tartsunk össze, amíg még lehet.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Intézetvezetői Tanácsa