Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Szputnyik produkció a színházi nevelés konferencia második napján

2014 őszén a Színház- Filmművészeti Egyetem hiánypótló, nappali tagozatos drámainstruktor alapképzést indít, aminek felvezetéseként január 31-én és február elsején szakmai napokat és konferenciát szervezünk Színházi nevelés a művészeti felsőoktatásban címmel. A program részeként vasárnap 14:30-tól Gigor Attila rendezésében három óra időtartamú előadást hoznak létre a résztvevők.


Kerekasztal – Szputnyik produkció

A hosszabbik út

Négy ember találkozik egy toronyház tetején. Négy teljesen különböző karakter, akik csupán egyetlen dologban hasonlítanak egymásra: úgy érzik, hogy az életük olyan válságba került, melyből nincs kiút.

Nick Hornby Hosszú út lefelé c. regényéből koprodukcióban készült a Kerekasztal Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság játéka.

A színházi játék Magyarország első, kimondottan fiatal felnőttek számára készült színházi nevelési programja. A részvevőkkel közösen gondolkodunk arról, hogy milyen kötöttségeknek köszönhetjük, hogy tartozunk valahová, és miért akarunk ezektől újra és újra megszabadulni.

Kötelek, kötelékek, kötelezők, kötődések, kötelességek, kötelezettségek…

A három óra időtartamú előadás minden alkalma egyszeri és megismételhetetlen (csakis a résztvevők és a színész-drámatanárok közös tevékenységei során lesz egésszé), tanrendbe illeszthető tanulási tevékenység. Közösen tanulmányozzuk a világ jelenségeit, és benne önmagunkat.

Jess – Hay Anna m.v.

JJ – Farkas Atilla

Martin – Fábián Gábor

Maureen – Hajós Zsuzsa

Közreműködik: Lipták Ildikó, Nyári Arnold

Munkatársak: Bagaméry Orsolya, Szivák-Tóth Viktor

Rendező: Gigor Attila

Támogatók: