Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Új felnőttképzések októberben az SZFE-n Figyelem! Megváltozott a jelentkezési határidő és a képzések indulásának ideje

A Színház- és Filmművészeti Egyetem meghatározó jelentőséggel bír a művészeti felsőoktatásban a színház, a film és a televízió területén. Az egyetem diplomát adó képzései mellett valamennyi intézetében rövid képzési idejű programokat is kínál, melyeket a Felnőttoktatási Központ koordinál és szervez. Ezek az iskolarendszeren kívül meghirdetett elméleti és gyakorlati képzések érdekes, máshol nem elérhető témákat és jól hasznosítható szaktudást kínálnak. A képzések oktatói az intézmény tanárai és az egyes szakmák elismert előadói. Az óradíjak rendkívül kedvezőek. A szükséges iskolai előfeltétel minden képzésnél az érettségi. Az SZFE 150 éves múltja és jelen szakmai sikerei egyértelmű garancia a minőségre. Böngéssze át kínálatunkat, és tanuljon nálunk!


 A kurzusok október második hetében indulnak.

Felvételi beszélgetés: 2015. szeptember 28 és október 3. között

·         Szi-Fi, Bevezetés a színház, a film és a televízió világába (24 hét, 460 óra) – Két féléves gyakorlati és elméleti beavató kurzus, amely a színházi, a filmes illetve televíziós alkotómunkához szükséges készségek megismerését, fejlesztését célozza.  A szükséges szakmai és technikai alapismeretek megszerzése mellett a hallgatók végigkísérik a színpadi játék és a filmezés ill. műsorkészítés  egész folyamatát a forgatókönyv- és jelenetírástól, a színpadi próbákon, a filmforgatáson/vágáson át a televíziós stúdiómunkáig.

·         Bevezetés a művészeti pályázatírás és projekttervezés technikáiba (10 hét, 60 óra) – Képzésünkön a hallgatók olyan tudást sajátíthatnak el, mely által képessé válnak egy projekt önálló megtervezésére és megvalósítására.

·         Színikritikus-tanfolyam (12 hét, 156 óra) – A két szinten is induló kurzus (kezdő, haladó) rendszeres színházlátogatással és előadáselemzéssel segít elsajátítani azt az elméleti tudást és kritikai szemléletet, mely által egy színházi előadás leírhatóvá, objektíven megfogalmazhatóvá válik.

·         Zenés színházi műhely (96 óra, 12 hét) – A képzés a zenés színház világának sokszínűségét több oldalról mutatja be, melynek során a hallgatók rengeteg ismeretet szerezhetnek a zenedramaturgiától kezdve az alkalmazott zeneszerzésig. 

·         Mozgás és színház (12 hét, 108 óra) – A kurzus folyamán a hallgatók különböző színházi mozgásformákat ismerhetnek meg. A képzés a gyakorlati tudáson kívül elméleti alapokat is biztosít a résztvevőknek. 

 Az induló kurzusokról részletes leírás és letölthető jelentkezési lap az alábbi oldalon található: http://www.szfe.hu/hu/felnottkepzes/kepzesek

Jelentkezni 2015. szeptember 25-ig lehet a kitöltött és aláírt Jelentkezési lap megküldésével az szfe.felnottkepzes@gmail.com email-címre vagy a 338-4749-es fax számra vagy a Színház- és Filmművészeti Egyetem címére, Valkai Andreának címezve (1088 Budapest Vas utca 2/C).

További információ Valkai Andreánál, az szfe.felnottkepzes@gmail.com email-címen, illetve hétköznap 8-12 óra között a 06-30-40-67-402-es telefonszámon.