Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Újabb SZFE-s fesztivál győzelem – ezúttal Baselben

Balázs István Balázs nyerte a legjobb operatőrnek járó díjat Baselban, az idén 10. alkalommal megrendezett SWIKOS rövidfilmfesztivál fiatal alkotók számára meghirdetett programjában a Boglárka című film operatőri munkájáért.


November 18-19. között immár tizedik alkalommal rendezték meg Baselban a SWIKOS rövidfilmfesztivált, melynek keretében Európa különböző országainak rövidfilmjeit vetítik. A rendezvény célja, hogy kulturális hidat építsen Svájc és a többi ország között, valamint erősítse a svájci kulturális sokszínűség tudatosságát.

A kerek évforduló alkalmából idén bővült a fesztivál programja. Fiatal, tehetséges filmrendezők és producerek alkotásait is műsorra tűzték a szervezők. 14 ország (Albánia, Koszovó, Svájc, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Németország, Lengyelország, Anglia, Olaszország, Franciaország, Portugália, Csehország, Spanyolország és Magyarország) fiatal alkotóinak filmjeit vetítették két estén át. Az 5 kategóriában hirdetett győztesekről a közönség döntött. Az SZFE három filmmel képviseltette magát, melyek közül a Boglárka c. film operatőre, Balázs István Balázs nyerte el a fesztivál legjobb operatőre díjat.

A Boglárka főhőse Istók egy kripli, ez azonban nem akadályozza abban, hogy útra keljen azért, hogy megmentse Boglárkát a sárkány karmaiból. Pechére azonban a nagyszájú Hilda képében útitársa is akad. A film rendezője, a szintén SZFE-s Badits Ákos.

Előzetes: https://youtu.be/uXfGAWXzrSo