Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Újra van diák Oscar jelölt SZFE-s film! – Freund Ádám Földiek című diplomafilmje a legjobbak között

Az idén 44. alkalommal kiosztásra kerülő “diák Oscar” (Student Academy Awards) hét kategóriájának jelöltjeit magyar idő szerint csütörtök este jelentették be. A nemzetközi fikciós filmek versenyében Freund Ádám: Földiek című diplomafilmje is a finalisták között van.

Egy évvel ezelőtt ilyenkor Ádám osztálytársa, Kis Hajni sikerének örültünk, amikor Szép alak cíművizsgafilmje hosszú idő után az első magyar jelölt volt a diák Oscaron.

 

Freund Ádám, idén diplomázott Miklauzic Bence és Salamon András  film- és televízió rendező BA osztályában, de előtte az SZFE-n Televíziós műsorkészítő szakon is tanult.

 földiek

A Földieket Freund Ádám Fekete Ádámmal (SZFE) és Horváth János Antallal (SZFE) közösen írta. Operatőr: Gyuricza Mátyás (SZFE), vágó: Érdi Zsófia (SZFE), látványtervező: Tasnádi Zsófia (SZFE), hangmester: Zándoki Bálint (SZFE), zeneszerző: Keresztes Gábor. A film a Cinema-Film és az SZFE gyártásában készült, a VisionTeam, a CineSuper és az AmegO Film együttműködésében, a Filmalap támogatásával.

 

A film főszereplője egy 12 éves kisfiú, Ábel (Cservák Zoltán), akinek családtagjai (Dimény Áron, Györgyi Anna, Rujder Vivien (SZFE)) mintha az univerzum legtávolabbi pontjaiban élnének.  Amikor azonban a hobbi-feltaláló apa ténylegesen kilövi magát az űrbe, a fiúnak választania kell, hová tartozik. 

 

A Földiek idén tavasszal debütált a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon, amelynek elnyerte a fődíját, a film operatőre, Gyuricza Mátyás pedig az Aranyszem Operatőr Fesztivál díját is elnyerte diák kategóriában.

 

A diák Oscaron a nemzetközi fikciós filmek versenyében három német, valamint egy-egy svájci, holland és brit alkotással versenyzik a Földiek. Az ősz folyamán derül ki, hogy sikerül-e a jelölést díjra váltani, azonban az esélyek jók: a diák Oscaron ugyanis nem csak egy, hanem három díj is gazdára talál majd a hét jelölt között. 

 

A diák Oscarra idén összesen 1573 nevezés  érkezett a világ filmes egyetemeiről, és minden iskola csak 1-1 alkotást nominálhatott kategóriánként.

 

Trailer: https://vimeo.com/219059001

Facebook: https://www.facebook.com/earthlypeople/
Werkfotók: https://www.facebook.com/pg/earthlypeople/photos/?tab=album&album_id=1817266275191549