Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Universitas és emancipáció – konferencia és beszélgetés a testvériségről

Július 14.kedd, 19 óra zoom-beszélgetés A Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolája folytatja Universitas és emancipáció című konferencia-sorozatát. A sorozat körbejárja az universitas fogalmát, kutatja, hogy egyetemi oktatóként, hallgatóként miként lehet az egyetemiség ethoszát megőrizni, tartalommal megtölteni. Másképpen: miként lehet felnőni (emancipálódni) és emancipált felnőttnek lenni ebben a társadalomban, ebben a közösségben.Az Universitas és emancipáció […]

Július 14.kedd, 19 óra

zoom-beszélgetés

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolája folytatja Universitas és emancipáció című konferencia-sorozatát. A sorozat körbejárja az universitas fogalmát, kutatja, hogy egyetemi oktatóként, hallgatóként miként lehet az egyetemiség ethoszát megőrizni, tartalommal megtölteni. Másképpen: miként lehet felnőni (emancipálódni) és emancipált felnőttnek lenni ebben a társadalomban, ebben a közösségben.

Az Universitas és emancipáció konferencia-sorozatunk harmadik online beszélgetése az egyetemi keretekben, viszonyokban, kapcsolatokban értelmezhető testvériséget kutatja, átalakulásunk és modellváltásunk pillanatában ezt a gondolatkört a szakszervezeti formákra konkretizáljuk. Azt beszéljük át jogász, történész, művészettudós elemzők segítségével, hogy az intézményi átalakulás éppen zajló folyamatában mit értünk a fraternité fogalomköre alatt.

A témáink:
A munkavállalás jogi keretei

Szakszervezet a művészetben

Magyarországi mozgalomtörténeti keretek

Előadóink és beszélgetőink:

Bekényi Enikő, jogász, SZFE

Gyenge Zsolt, művészettörténész, egyetemi docens, MOME

Mink András, történész, Research Fellow, OSA Archívum

A beszélgetést Németh Gábor vezeti.

A programot Novák Eszter és Jákfalvi Magdolna szerkeszti.

időpont: 2020. július 14., kedd, 19 óra

helyszín:

SZFE zoom.

Regisztrálni a regisztracio@szfe.hu címen lehet 2020. július 14. 18 óráig.