Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

UNIVERSITAS ÉS EMANCIPÁCIÓ. KONFERENCIA ÉS BESZÉLGETÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolája Universitas és emancipáció címmel konferencia-sorozatot hirdet. A sorozat körbejárja az universitas fogalmát, kutatja, hogy egyetemi oktatóként, hallgatóként miként lehet az egyetemiség ethoszát megőrizni, tartalommal megtölteni. Másképpen: miként lehet felnőni (emancipálódni) és emancipált felnőttnek lenni ebben a társadalomban, ebben a közösségben.Az Universitas és emancipáció konferencia-sorozatunk első online beszélgetése az […]

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolája Universitas és emancipáció címmel konferencia-sorozatot hirdet. A sorozat körbejárja az universitas fogalmát, kutatja, hogy egyetemi oktatóként, hallgatóként miként lehet az egyetemiség ethoszát megőrizni, tartalommal megtölteni. Másképpen: miként lehet felnőni (emancipálódni) és emancipált felnőttnek lenni ebben a társadalomban, ebben a közösségben.

Az Universitas és emancipáció konferencia-sorozatunk első online beszélgetése az egyetemi polgárok legnagyobb csoportjának, a hallgatóknak a jogait kutatta. Azt jártuk körbe jogászok, jogtudósok segítségével mi, hallgatók és tanárok, milyen viszonyban áll egymással a hallgatói jogok és kötelességek rögzített rendje az állampolgári jogokkal, az alaptörvénnyel.

A témáink:

Mire vonatkozik és meddig terjed a hallgatói érdekvédelem fogalma?

Terepe lehet-e az egyetem az állampolgári vélemény megnyilvánulásainak?

Mire való az egyetemi e-mail-cím?

Mi tekinthető egyetemi és mi nyilvános kommunikációnak?

Előadóink és beszélgetőink:

dr. Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász

dr. Salát Orsolya jogtudós

Podlovics Laura HÖK-képviselő

Novák Eszter oktatási rektorhelyettes

A beszélgetést Németh Gábor vezette.

Az összefoglalót Szórád Máté készítette.