Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

UNIVERSITAS ÉS EMANCIPÁCIÓ-KONFERENCIA ÉS BESZÉLGETÉS AZ EGYENLŐSÉGRŐL – összefoglaló

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolája július 1-jén folytatta Universitas és emancipáció című konferencia-sorozatát. A sorozat körbejárja az universitas fogalmát, kutatja, hogy egyetemi oktatóként, hallgatóként miként lehet az egyetemiség ethoszát megőrizni, tartalommal megtölteni. Másképpen: miként lehet felnőni (emancipálódni) és emancipált felnőttnek lenni ebben a társadalomban, ebben a közösségben. Az Universitas és emancipáció konferencia-sorozatunk második […]

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolája július 1-jén folytatta Universitas és emancipáció című konferencia-sorozatát. A sorozat körbejárja az universitas fogalmát, kutatja, hogy egyetemi oktatóként, hallgatóként miként lehet az egyetemiség ethoszát megőrizni, tartalommal megtölteni. Másképpen: miként lehet felnőni (emancipálódni) és emancipált felnőttnek lenni ebben a társadalomban, ebben a közösségben.

Az Universitas és emancipáció konferencia-sorozatunk második online beszélgetése az egyetemi polgárok törvény előtti, nemi, szakmai, intézményi egyenlőségét kutatta. Azt beszéltük át jogász, szociológus, író-történész elemzők segítségével, hogy az intézményi átalakulás előtti pillanatban mit értünk egyenlőség alatt.

A témáink: Művészi szakmák hierarchiája

Üvegplafon és üvegszakadék

Esélyegyenlőség az egyetemi autonómia és akadémiai szabadság viszonyában

Előadóink és beszélgetőink:

dr. Zeller Judit, alkotmányjogász, TASZ

dr. Havas Ádám, szociológus, Milestone Institute

Szöllősi Barnabás, forgatókönyvíró, doktorandusz, SZFE

A beszélgetést Németh Gábor vezette.

A programot Novák Eszter és Jákfalvi Magdolna szerkesztette.

A videó a 2020. július 1-i zoom konferencia összefoglalója.

Vágás: Molnár Dorottya Hanga