Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Viewfinder – új operatőr mesterképzés az SZFE-n ír és észt partneregyetemekkel

A Színház- és Filmművészeti Egyetem az ír Ireland’s National Film School at Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology és az észt Baltic Film and Media School (BFM) of Tallinn University partneregyetemekkel 2017 szeptemberében indítja angol nyelvű, “Viewfinder” elnevezésű operatőri mesterképzését.


A két éves, 120 kreditet nyújtó képzés végén a hallgatók megkapják mindhárom egyetem diplomáját. Az európai és Európán kívüli hallgatókból álló osztály az első félévet a dublini, a második félévet a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a harmadik félévet pedig a tallini egyetemen tölti. A diplomafélévre a hallgatók visszatérnek  a fenti három egyetem valamelyikére. Az európai országokból érkezett hallgatók módot kapnak arra is, hogy a képzés kínai, kanadai, esetleg izraeli partneregyetemén forgassák diplomafilmjüket.

viewfinder_80x160_2

A Tempus Közalapítvány támogatásával a “ 3 layers of telling a story” című nemzetközi projektje keretében előkészített joint/közös mesterképzés – Magyarországon egyedüliként – elnyerte az Európai Közösség támogatását, melynek eredményeként a hallgatók tandíj–, utazási– és megélhetési támogatást tartalmazó ösztöndíjat pályázhatnak meg.

A teljes mértékben angol nyelvű és  online felvételi eljárás részletei a www.viewfinder-ma.eu honlapon találhatók.

A felvételi pályázatok leadásának határideje 2017. február 19-e.