Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Young Creative Chevrolet művészeti pályázat 2012

A Young Creative Chevrolet (YCC) művészeti pályázatot 2012-ben hatodik alkalommal hirdetik meg Európában, többek között Magyarországon is. A regisztrált felsőoktatási intézmények hallgatóinak január 1-jétől van lehetősége jelentkezni a nemzetközi versenyre, amelynek célja a fiatalok alkotókészségének ösztönzése és a feltörekvő művészek, designerek támogatása pályafutásuk elején, ugyanakkor jelentős pénzjutalmat is biztosít a díjazottak számára.


 

Európa 23 országa vesz részt a Young Creative Chevrolet 2012 design versenyen.


Összesen 256 ezer euró értékben osztanak ki díjakat ebben az évben.

 

Az YCC, mint az európai fiatal művészeket, designereket felkaroló kezdeményezés, ebben az évben négy kategóriában megpályázható. Január első napjától divat, film, fotó és grafikai munkákkal van lehetőség elkápráztatni a zsűrit és a nagyközönséget egyaránt. Inspirációt és iránymutatást az alkotások elkészítéséhez az oktatási intézményekben és különböző workshophelyszíneken zajló programok során kérhetnek és kaphatnak a résztvevő diákok.

 

Ebben az évben a Chevrolet Magyarország átvállalja a pályamunkák benyújtásával járó összes nyomtatási költséget, amely valamennyi kategória pályázójának nagy szabadságot jelent, a résztvevők teljes mértékben a szakmai tartalomra, a pályamunkák elkészítésére koncentrálhatnak, anyagi tehervállalás nélkül. Továbbá, idén is díjmentesen igényelhetnek autót a pályázatok készítéséhez a Chevrolet Magyarországtól.

 

A kreatív kihívásokkal teli megmérettetés idei fordulójának alkalmával két napos művészeti workshop keretén belül találkozhatnak a versenyzők hazai és nemzetközi szakértőkkel, továbbá megismerkedhetnek, megoszthatják tapasztalataikat versenytársaikkal is. A résztvevők dolgozhatnak egyénileg vagy maximum 5 fős csapatokban. Az egyes kategóriákhoz készítendő pályamunkák koncepciója a „Ne szalaszd el a lehetőséget, váltsd valóra álmaid!” jelmondat köré csoportosulnak, amely egyben a designverseny szellemiségét is idézi.

 

A pályázat szakmai tanácsadója, kreatív programalkotója és szervezője a Colorblind, kommunikációs ügynöksége a New Element Communications.

 

A versennyel kapcsolatos bővebb részletek az alábbi linken találhatóak:
www.ycc-hungary.info  

 

A megmérettetés közösségi oldalán lehetőség nyílik interakcióba lépni a szervező csapat tagjaival, a vetélytársakkal és azonnal értesülni a verseny aktuális részleteiről.
FACEBOOK.COM/YCCHUNGARY

A pályázatra azon felsőoktatási intézmények hallgatói jelentkezhetnek Magyarországról, melyek oktatói 2011. december 31-ig visszaigazolták az intézmény diákjainak részvételi szándékát. Ezek a következők:
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Kommunikációs Főiskola
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Debreceni Egyetem
Eszterházy Károly Főiskola
Kaposvári Egyetem
Magyar Képzőművészeti Egyetem
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Nyíregyházi Főiskola
Nyugat-magyarországi Egyetem
Pécsi Tudományegyetem
Széchenyi István Egyetem
Szent István Egyetem
Színház- és Filmművészeti Egyetem
VISART Művészeti Akadémia