Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

ADATBÁZISOK
TÁVOLI ELÉRÉSE

konyvtar -vpn - adatbazisok

Az egyetem által előfizetett alábbi adatbázisokat és a belső hozzáféréssel, elektronikusan feltöltött szakdolgozatokat az szfe-s e-mail címmel rendelkező egyetemi polgárok VPN kapcsolat beállításával érhetik el távolról.

A jelenleg elérhető adatbázisok és könyvtári dokumentumok:

– A SZAKTÁRS (Szakkiadók Társulása) minden adatbázisa (a Szaktudás Kiadó Ház kivételével)
Arcanum Digitális Tudománytár
Routledge Performance Archive
NAVA – Nemzeti Audiovizuális Archívumnak az egyetem IP címein elérhető filmjei
– A könyvtár online katalógusában az elektronikusan is feltöltött szakdolgozatok (Keresési mód: Tárgyszó = e-szakdolgozat)
– A JSTOR Essential Collection oldaláról letölthető táblázatban (a táblázatra mutató hivatkozás neve: more than 680 titles) szereplő folyóiratok számai. A folyóiratokra mutató hivatkozásokat a táblázat tartalmazza.

1., A VPN kapcsolat beállításához szükséges egyedi felhasználói név és jelszó igényléséhez kérjük kitölteni az alábbi űrlapot! Mindössze két adat megadása szükséges. Az igénylést elküldjük az egyetem rendszergazdájának és amint megkapjuk tőle az azonosítókat, személyre szólóan továbbítjuk azokat. A folyamat 1-3 napot igénybe vehet.

Űrlap a VPN felhasználói azonosítók igényléséhez >>>

A VPN hozzáféréshez szükséges felhasználó név és jelszó, illetve a VPN kapcsolat beállítási útmutatójában szereplő adatok kizárólag az szfe.hu-s email fiókkal rendelkező egyetemi polgárokat illetik meg egyetemi polgárságukra tekintettel, azok tovább nem adhatók harmadik fél részére.

2., Miután megkapta a felhasználói azonosítót, az alábbi segédlet segítségével lépésről-lépésre be tudja állítani a VPN kapcsolódáshoz szükséges adatokat a saját gépén.

Tanács: A jelszavakat ne másolja, hanem gépelje be a segédlet által feltüntetett beviteli mezőkbe!

VPN beállítási segédlet Windows 10 és Mac OS 10.13 (High Sierra) operációs rendszerekre.

3., A VPN kapcsolat felépítése után a fenti linkekre kattintva bejelentkezés nélkül korlátlanul eléri az adatbázisokban tárolt könyvek összes oldalát.
Az elektronikusan elérhető szakdolgozatokkal kapcsolatban, kérjük, keresse a könyvtárosokat.