Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Színház- és Filmművészeti Egyetem közleménye

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) annak korábbi vezetése minden elemében lepusztult állapotban hagyta hátra. Eddig is egyértelmű volt, hogy ...


A Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) annak korábbi vezetése minden elemében lepusztult állapotban hagyta hátra.

Eddig is egyértelmű volt, hogy számukra a hallgatók is csak eszközök, akiket lelkiismeretfurdalás nélkül felhasználnak annak érdekében, hogy hátráltassák az SZFE sikeres modellváltását és megújítását.

Ennek a rombolásnak a legújabb állomása a hallgatók egy csoportjának előre megtervezett távozási akciója. Nem vagyunk meglepve, de nagy szomorúsággal vesszük tudomásul, hogy egy önképző egyesület felelőtlenül, egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti az SZFE diákjait. Ezzel megfosztja őket egy minden elemében megújuló, immár kiemelkedő oktatástechnikai hátteret nyújtó, államilag akkreditált felsőoktatási intézmény, az SZFE képzési lehetőségeitől.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen az intézmény több, mint 150 éves történetének legnagyobb megújulási és fejlesztési folyamata zajlik. Az előző vezetés által méltatlanul lepusztulni hagyott ingatlanokat felújítottuk, a mozgóképes képzések pedig egy magas színvonalú stúdiókkal és tantermekkel felszerelt, új oktatási helyszínen indultak el. Több száz milliós értékben szereztünk és szerzünk be modern film- és színháztechnikai eszközöket, melyek révén az SZFE az elkövetkező években Európa egyik legjobban felszerelt és legszínvonalsabb színházi és mozgóképes felsőoktatási intézményévé válik.

A megújulás hírére az SZFE-re az idén sokszoros volt a túljelentkezés. A sikeres felvételi eljárás eredményeként szeptemberben 130 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait Egyetemünkön.

Budapest, 2021.08.15.

Színház- és Filmművészeti Egyetem