Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Ünnepi megemlékezés az Urániában

A Színház- és Filmművészeti Egyetem ünnepi megemlékezést tartott az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. Rátóti Zoltán a március 15-i eseményekre emlékezve elmondta, hogy ez a nap a szabadság mellett, a magyar nyelvű színjátszás, az anyanyelvi önkifejezés ünnepe is, hiszen a reformkor meghatározó szereplői a nemzeti megmaradás éltető forrását ismerték fel benne. Büszkék lehetünk rá, […]

A Színház- és Filmművészeti Egyetem ünnepi megemlékezést tartott az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából.

Rátóti Zoltán a március 15-i eseményekre emlékezve elmondta, hogy ez a nap a szabadság mellett, a magyar nyelvű színjátszás, az anyanyelvi önkifejezés ünnepe is, hiszen a reformkor meghatározó szereplői a nemzeti megmaradás éltető forrását ismerték fel benne. Büszkék lehetünk rá, hogy a magyar színészek élen jártak a sorsfordító forradalmi eseményekben, hogy példát, tüzes fáklyát adtak egy nemzetnek, így nekünk is, utódaiknak is.

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem őrzi ezt a lángot, de nemcsak történelmi pillanatokban világít vele. A hétköznapok szorgos, unalmasnak tűnő munkás óráiban is ugyanúgy hordoznunk kell szívünkben ezt a lelkesedést, ezt az elkötelezettséget hivatásunk és nemzetünk iránt. Hiszek benne, hogy egyetemünk eleget fog tenni ennek a küldetésnek az elkövetkező esztendőkben, világítani fog ezzel a fáklyával nemcsak az egyetem polgárainak, hanem a színházi és filmes szakma minden tagjának, és a nézőközönségnek egyaránt.”

A nyitóbeszédet követően Szilágyi Enikő művésznő rendezésében és vezetésével az első évfolyamos színművész hallgatók ünnepi műsorral tisztelegtek Petőfi Sándor és a forradalom emléke előtt.

„Szabadság, szerelem
E kettő kell nekem.”
Petőfi emlékműsor
Közreműködők:
– Szilágyi Enikő
– Árki Lili
– Bartus Bertalan
– Lipics Franciska
– Nagy Alma Virág
– Oszvald Balázs
– Rácz Almási Vivien
– Tassonyi Balázs
– Vajda Zoltán Richárd
Moderátor: Szabó Cintia
Felkészítő tanár: Szilágyi Enikő színművésznő
Osztályvezető tanár: Kiss-B. Atilla