Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Accademia Teatro Dimitri, Verscio (Svájc)

Az Accademia Teatro Dimitri egy professzionális színművészeti képzési műhely, amely a svájci Verscióban található, nem messze Locarnótól.


A hallgatók itt gyakorlati képzésükre és művészi kutatásukra koncentrálhatnak, egy nemzetközi, nyitott környezetben, ahol több mind húsz országból származó diákok és tanárok dolgoznak együtt.

1975-ben Dimitri, „az Asconai Bohóc” megalapította fizikai színházi képzésre fókuszáló iskoláját Verscióban feleségével, Gundával, és a színész-drámapedagógus Richard Weberrel együtt. Az alapítók vágya az volt, hogy egy akkor még példanélküli megközelítés jegyében különböző színházi diszciplínák képzéseit vonják össze: így náluk találkozott a Commedia Dell’Arte, a bohócszámok művészete, a pantomim és a modern táncművészet is. Ez a megközelítés a hatvanas évek színházi gyakorlatát is tükrözte, és két, addig nem érintkező színházi irányzatot egyesített: a prózai színházét és a mozgásszínházét. A képzés eleinte egy három évig tartó, gimnasztikai gyakorlatokra, improvizációra, táncra, maszkkészítésre és bohócjátékra koncentráló programból állt, később ehhez hozzáadtak pantomim, ritmusgyakorlati, kórusének, színházelméleti és színháztörténeti képzést is.

2006 óta a színművészeti iskola együttműködik a Dél-Svájci Alkalmazott Tudományok és Művészetek Egyetemével (SUPSI), így BA képzést nyújt színházi területen, 2008 óta MA képzést színházi / mozgásszínházi területen, 2014 óta pedig posztgraduális tanulmányokat is folytathatnak a hallgatók.

Forrás: www.accademiadimitri.ch