Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

10 amerikai újságírót lát vendégül a másodéves dramaturg osztály

2015. március 2. és 8. között a dunaPart és a Hungarian Showcase egyesítésével a Trafó, Kortárs Művészetek Háza, a FESZ és a Színházi Kritikusok Céhe közösen rendezi meg a magyar független kortárs előadóművészeti szemlét. Az amerikai és egyéb tengerentúli szakemberek számára szervezett program részeként egyetemünk másodéves dramaturg osztálya 10 fiatal újságírót, a New Yorki-i Columbia J-School növendékeit látja vendégül.


Az osztály rövid beszámolója: A dunaPart Showcase keretében amerikai színházi emberek érkeztek Budapestre, akik széleskörűen tájékozódhatnak a budapesti színházi életről: a Vígszínház, a Jurányi, Mu színház, Örkény, Trafó, Szkéné magyar felirattal kínálja egy-egy előadását a vendégeknek. Az újságíró diákok nem lazítani, hanem dolgozni jöttek: míg itt vannak, három cikket kell megírniuk, majd New Yorkból még egyet, egy-egy aktuális magyarországi témára koncentrálva. A diákok rendkívül érdeklődőek: társadalmi, történelmi, kulturális témák, oktatás – minden témára nyitottak. A Terror Házától a város legjobb cukrászdájáig mindent felfedezünk velük. Esténként magyar zenekarok koncertjén vesznek részt, ma például az Aurorába megyünk: magyarként élnek ezen az egy héten.

Eddigi írásaik megtalálhatóak az alábbi linken: http://artsculturebeat.tumblr.com/

Amit ők tanítanak nekünk, az az óriási nyitottság, érdeklődés és a kedvesség. Nagy a felelősségünk, hogy sokszínű és mégis átlátható képet adjunk nekik a belpolitikai eseményekről, a színházi világról, Magyarországról, mert ezt fogják tudásként és érzésként hazavinni.