Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

7 SZFE-s film az idei CineNewWave versenyprogramjában

A szeptember 8-17. között megrendezésre kerülő 14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál elsősorban egyetemistáknak és filmes képzésekben résztvevő hallgatóknak kiírt szekciójába bekerült Barcsai Bálint, Dudás Balázs, Fekete Tamás, Freund Ádám, Kölcsey Levente, Szentpéteri Áron és Szilágyi Fanni filmje is.


Barcsai Bálint Graffiti

 

Somát közmunkára ítélik, feladata, hogy egy elhagyatott falszakaszt védjen a graffitiktől. Elalszik, és mikor felébred, saját alakját látja maga mellé fújva a falra, ahogy épp falat fest. Lefesti a graffitit. Eközben a fal túloldaláról sprayhangot hall, és úgy dönt, otthagyja őrhelyét. Túloldalt még egy graffitit talál, ami szintén őt ábrázolja. És egy kis füzetet, amiben rajzok vannak róla. Rájön: amit felfújnak a falra, az fog vele megtörténni.

írta és rendezte: Barcsai Bálint

operatőr: Vajda Gergely Balázs

vágó: Sarkadi András

hangmester: Pongor András, Markos Levente

gyártásvezető: Majoros Zsolt

látványtervező: Lukács Mihály

Dudás Balázs Welcome

Dávid egy 18 éves, nemtörődöm kamaszfiú, aki nyolc év távollét után anyjával együtt visszaköltözik a Vajdaságból Magyarországra a fiú apjához. Az apa vidéki ember, aki közel lakik a szerb határhoz. A történet előrehaladtával Dávid titkos tevékenységére lassan fény derül, méghozzá hogy menekülteket hoz át illegálisan a határon.

rendező: Dudás  Balázs

operatőr: Bántó Csaba

Fekete Tamás Asszó

 

Az Asszó fiatal testvérpárja vívni járnak a helyi tornacsarnokba, és a görcsös Áron és a laza Misi közti feszültségek a versenysporthoz való viszonyukból fejthetőek meg. Vajon Áron azért hajtja Misit, mert dühíti, hogy nem aknázza ki a tehetségét, és nem veszi olyan komolyan a vívást, vagy mert féltékeny a nála ügyesebb srácra, és így akar domináns lenni?

rendező: Fekete Tamás

forgatókönyv: Lányi Zsófia

operatőr: Juhász Péter

vágó: Kővári Szabolcs

hangmester: Érsek Lajos, Csizmadia Botond, Baranyai István

gyártásvezető: Farkas Ádám

látványtervező: Pázmány Virág

Freund Ádám Földiek

A Földiek főszereplője egy 12 éves kisfiú, Ábel, akinek családtagjai mintha az univerzum legtávolabbi pontjain élnének. Amikor azonban a hobbi-feltaláló apa valóban kilövi magát az űrbe, a fiúnak választania kell, hová tartozik.

rendező: Freund Ádám

forgatókönyv: Fekete Ádám, Freund Ádám, Horváth János Antal

operatőr: Gyuricza Mátyás

vágó: Érdi Zsófia

hangmester: Zándoki Bálint

gyártásvezető: Makai Beáta

látványtervező: Tasnádi Zsófi

Kölcsey Levente Zabigyerek

A film egy apátlan kiskamaszról szól, aki féltékenyen szemléli, ahogy anyja egy migránsozó kamionsofőrrel kavar.

írta és rendezte: Kölcsey Levente

operatőr: Pamuki Krisztián, Táborosi András

vágó: Grünvalszky Ágnes

hangmester: Kardos József, Terner Péter

gyártásvezető: Kézdi Klementina

látványtervező: Pócsik Lujza

Szentpéteri Áron Láthatatlanul

A film teljes sötétben kezdődik, egy olyan kiállításon, ahol a látóknak lehetőségük van kipróbálni, milyen fény nélkül tapasztalni a világot. Itt találkozik egymással Anna, aki a pasijával érkezik a kiállításra, és Balázs, a vak tárlatvezető. A találkozást máshogy élik meg, de mindkettőjükben nyomot hagy. Vajon mit kezdenek ezzel, amikor újra találkoznak?

rendező: Szentpéteri Áron

operatőr: Dévényi Zoltán

Szilágyi Fanni Minden vonal

 

A road movie főszereplője Magdi, egy extrovertált lány, aki a Vittulában énekelget, bulizik. Egy napon azonban ráakaszkodik terhes nővére, aki megkéri, hogy vigye el autóval Romániába, hogy Európa szívcsakrájánál szülhesse meg gyermekét. Velük tart két spiritualista ezoterikus: egy bába, meg egy rokon, akik segítenének a szülésnél. Az utazást persze nem várt események bonyolítják, és persze mindenki tanul valamit a kaland során.

rendező: Szilágyi Fanni

operatőr: Rónai Domonkos