Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A 11. Aranyszem operatőr fesztivál eredményei

Gratulálunk Dobos Tamásnak, Kiss Rudolf Péternek, Hartung Dávidnak és Tóth Evelinnek.


Dobos Tamás 2007-ben nálunk végzett film- és televízió operatőr kapta az év operatőrének járó Illés György-díjat, valamint a legjobb kisjátékfilmnek járó Hegyi Barnabás-díjat is a 11. Aranyszem operatőr fesztivál zárógáláján.
 

A fesztiválon Kiss Rudolf Péter 2007-ben végzett kameraman nyerte a Káin gyermekei című dokumentumfilm fényképezéséért járó Makai Árpád-díjat.
 

A dramatizált dokumentumfilmek kategóriájában Hartung Dávid, 2011-ben végzett operatőrünk nyert a Hetvenes című alkotás operatőri munkájával.
 

A legjobb tévésorozat kategóriában Dobos Tamást és Herbai Mátét díjazták a Terápia fényképezéséért.
 

Diák kategóriában a Zsibvásár című film fényképezéséért Tóth Evelin Judit végzős BA hallgatónk nyerte a fesztivál 60 ezer dolláros Panavision nagydíját.

Novák Emil 2004-ben a Magyar Operatőrök Társaságával közösen alapította és rendezte meg először az Aranyszem Operatőr Fesztivált, hagyományosan Illés György, a Magyar Operatőrök Társasága alapítójának születésnapja alkalmából, aki idén lenne 100 éves. A 2014-es rendezvény három kiemelkedő magyar operatőr – Illés György, Hegyi Barnabás és Homoki Nagy István – születésének 100. évfordulójáról emlékezett meg.
 

A további eredmények:

Tévéfilm kategóriában Nagy András bizonyult a legjobbnak, így A berni követ operatőri munkálataiért ő kapta az Eiben István-díjat. A zsűri – Herbai Máté, Tóth Zsolt, Kende János és Novák Emil – a kísérleti filmek közül Kiss Sándort díjazta A kéz élete című munkáért. A játékfilmek kategóriájában Grátz Márk nyert a Drága Elza című filmért. Elismerést kapott Mayer Zoltán Zséda Hétköznapi mennyország című zenés klipjének fényképezéséért, valamint ő vehette át a legjobb mozielőzetes díját is az Arthur Madsen könyvéből készülő Five 2 filmért. A Magyar Állami Operaház reklámfilmjének fényképezésével Garai Gábor bizonyult a legjobbnak ebben a kategóriában. Televíziós show kategóriában László Zsolt nyert a Sztárban sztárral.