Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál új versenyprogramot hirdet kisjáték- és rövid animációs filmek részére

Mi az a CineNewWave?

A Jameson CineFest hagyományaihoz híven a fiatal filmesek munkáira koncentrál. Célunk, hogy már a szárnybontogató fiataloknak is lehetőséget adjunk, így létrehoztuk új, kifejezetten magyar (magyarországi) fiatal alkotók részére kiírt versenyprogramunkat – ez lett a CineNewWave program. Fikciós műfajú, kisjáték- és rövid animációs filmek (harminc percnél rövidebb) nevezését várjuk.

Ki pályázhat?

Aki elmúlt 18 éves, viszont nem volt idősebb 35-nél, amikor a film forgatási munkálatai zajlottak. Nem megkötés, de az elbírálásnál előny, ha a nevezett mű magyarországi premier. Kifejezetten várunk felsőoktatási intézményben készült vizsgafilmeket is.

A nevezési határidő 2016. július 31.


Mi a tét?

A résztvevők egy zseniális bemutatkozó lehetőséggel, kortárs alkotókkal kötött barátságokkal és egy igazi kulturális élménnyel gazdagodhatnak Magyarország kedvenc nemzetközi Filmfesztiválján. A beválogatott alkotásokat levetítjük a Jameson CineFest hivatalos szelekciójában az alkotók jelenlétében.

A CineNewWave fődíja bruttó egymillió forint díjazást is magában foglal. (Az összeget a Magyarországon hatályos jogszabályok alapján fizeti ki a fesztivál a nyertesnek.)

További információk:http://www.cinefest.hu