Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Magyar Mozgókép Díjak legjobb tévéfilmnek járó kategóriájában jelölték Vidnyánszky Attila filmjét

Kihirdette a Magyar Mozgókép Díjak idei jelöltjeit az előzsűri bizottsága. Vidnyánszky Attila filmje, az Attila, Isten ostora is jelölést kapott. Az ünnepélyes díjátadó június 12-én a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen rendezett Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, ahol a közönség is láthatja a jelölt filmeket – közölték a […]

Kihirdette a Magyar Mozgókép Díjak idei jelöltjeit az előzsűri bizottsága. Vidnyánszky Attila filmje, az Attila, Isten ostora is jelölést kapott.

Az ünnepélyes díjátadó június 12-én a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen rendezett Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, ahol a közönség is láthatja a jelölt filmeket – közölték a szervezők. A korábbi gyakorlattal ellentétben idén a Magyar Mozgókép Díj előzsűri bizottságába a Magyar Filmakadémia szekciói mellett kategóriánként egy-egy tagot delegált a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa, a Nemzeti Filmintézet, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, valamint a Magyar Operatőrök Társasága (HSC).

A legjobb tévéfilmnek járó díj jelöltjei között van Vidnyánszky Attila alkotása, az Attila, Isten ostora című filmje Goda Krisztina Ida regénye, Pacskovszky József Kék róka, Novák János Bors néni, valamint Vékes Csaba és Olt Tamás Korai menyegző című filmek mellett.

A kategóriák győzteseiről a Magyar Filmakadémia tagsága titkos szavazással dönt. Az ünnepélyes díjátadó június 12-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, ahol húsz kategóriában adják át a Magyar Mozgókép Díjakat.

A Magyar Mozgókép Fesztiválon június 9-től 12-ig a közönség a legfrissebb magyar filmeket láthatja Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a mozikban és szabadtéri vetítéseken.

Forrás: MTI