Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A napokban zajlik a Three Layers budapesti projekttalálkozója

November 9-11. között három napon át a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem a házigazdája a Three Layers második projekttalálkozójának, mely egyben az Alkalmazott Színházi munkacsoport első munkatalálkozója.


A Three Layers Európa 6 nagy múltú művészeti egyetemének kezdeményezése, mely a legnevesebb bábos, operatőr és alkalmazott színházi egyetemi képzéseket fogja össze. Célja, hogy az SZFE tovább növelje az egyetemen oktatott különböző szakmák mindegyikét érintő „Storytelling/Történetmesélés” területén a közös, nemzetközi képzései számát.

Az Alkalmazott Színházi munkacsomag vezetője Golden Dániel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója. A román-magyar oktatást megvalósító Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Színházi Tanszéke  részéről a közös képzést kidolgozó programot Albert Mária és Eugen Păsăreanu  irányítja.

A marosvásárhelyi egyetem képviselői itt tartózkodásuk alatt megismerkedhetnek az Örkény Színház fiatalokat célzó színház-pedagógiai programjával, az IRAM-mal, bepillanthatnak a Káva Kulturális Műhely Játszótér elnevezésű komplex drámafoglalkozásába, megtekinthetik az Örkény Színház e föld befogad avagy számodra hely című előadását, az SZFE színművészhallgatóinak vizsgaelőadását, a Solarist és a Mentőcsónak és a Füge Újvilág című közös produkcióját melyet az épp zajló 8. Gyermek- és Ifjúsági Szemlén játszanak november 10-én.

A találkozó elsődleges célja az Alkalmazott Színházi munkacsomag következő másfél éves szakmai programjának véglegesítése és a jövő januári Történetmesélés az Alkalmazott Színház kontextusában elnevezésű konferencia előkészítése.