Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Tajtékos napok a Kortárs Drámafesztiválon

November 28. és december 8. között 12. alkalommal kerül megrendezésre a Kortárs Drámafesztivál Budapesten. A fesztivál a legfrissebb és leginspirálóbb színházi előadásokat, projekteket mutatja be. Az Ódry Színpad előadása, a Tajtékos napok kétszer is látható lesz.


A fesztiválra meghívott produkciókat több mint száz, az elmúlt évadban és az idei évad elején bemutatott, hazai és határontúli előadás közül választotta ki a héttagú zsűri. 

Kulcsár Viktória (produkciós vezető), Lőkös Ildikó (dramaturg), Németh Ákos (drámaíró), Szűcs Katalin Ágnes (kritikus), Ugrai István (produkciós vezető), Urbán Balázs (kritikus), Varga Anikó (kritikus) választása azért épp ezekre az előadásokra esett, mert ezek formai-tartalmi progresszivitást, vitaképességet, a valóságra adott reflexiót magában hordozó előadások, vagyis kérdések feltételére késztetik a közönséget.

A fesztivál gerincét részben kőszínházakban, részben független műhelyekben született, a jelenünkre reagáló és reflektáló színházi előadások adják. A rendezők között megtalálhatók a legbefutottabbak mellett a pályakezdő fiatalok is. Köztük az egyetemünkről érkező Tajtékos napok. A Zsótér-osztályban idén végzett Fehér Balázs Benő rendezése szembe megy a játszási hagyománnyal, különleges, érdekes élmény mindenkinek.

A további előadásokról: A revizor Bodó Viktor rendezésében a korrupció természetéről szól mai magyar viszonyokra adaptálva az eredeti drámát. Kiss-Végh Emőke Bovary Emmája különleges környezetben, varrógépek között mesél a férjes asszony lélektanáról. A Mohácsi-testvérek előadása, az e föld befogad avagy SZÁMODRA HELY emlékezésre késztet. A Forte Társulat a másság tolerálására kérdez rá Irtás című előadásával. A csemegepultos naplójaÖtvös András fergeteges báb-monodrámája szeretetről, ridegségről, életről és halott húsról mesél. Pintér Béla új előadásában, aBárkibármikorban az ÉLET nevű drogot ismerhetjük meg. Az Állampolgári ismeretek fiatal alkotói kíméletlenül szembesítik közönségüket kialakított értékrendjük visszásságaival. A Hungari című koncertszínház a kivándorlás témáját feszegeti Kárpáti Péter chat- és blogszövegein keresztül. Zsótér Sándor kecskeméti előadása, az Egy hosszú nap elutazik az éjszakába egy idillinek tűnő amerikai család széthullását mutatja be számunkra is ismerősen. A szlovák performer-rendezőSláva Daubnerová Untilted című előadását egy tragikus sorsú amerikai fotóművész képei inspirálták, témája a múlandóság.

http://www.dramafestival.hu/hirek