Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Város Művésze

A Balatoni Múzeum nyílt pályázati felhívása. A Város Művésze program keretében Keszthely városa vendégül lát két, más-más művészeti ágban alkotó művészt, akik az adott hónapban együtt vesznek részt a város kulturális közéletében. A Város Művésze nyílt pályázat célcsoportjai a fiatal kortárs alkotóművészek az ország teljes területéről. A pályázat során kiválasztott művészek Keszthelyen töltik a 2022. […]

A Balatoni Múzeum nyílt pályázati felhívása.

A Város Művésze program keretében Keszthely városa vendégül lát két, más-más művészeti ágban alkotó művészt, akik az adott hónapban együtt vesznek részt a város kulturális közéletében. A Város Művésze nyílt pályázat célcsoportjai a fiatal kortárs alkotóművészek az ország teljes területéről.

A pályázat során kiválasztott művészek Keszthelyen töltik a 2022. november hónapját, és az itt tartózkodás idején minimum 12 alkalommal közönségtalálkozón és középiskolai bemutatkozáson-foglalkozáson, esten, más programon vesznek részt.

A nyertes művészek díjazása

A díjazottak az itt tartózkodás idejére – 2022. november 1. – 2022. november 30. – az alábbi juttatásokban részesülnek:

szállás a Balatoni Múzeumban,

bruttó 350.000Ft/fő pályadíj,

szabad bejárás a város összes múzeumába, kulturális rendezvényére.

A pályaműre vonatkozó elvárások

  1. Nevezési lap (aláírva, szkennelve, pdf formátumban)
  2. Szakmai önéletrajz (aláírva, szkennelve, pdf formátumban)
  3. A művész egy kiválasztott műve, amelyre különösen büszke. Terjedelmi megkötések: vers esetén maximum 150 sor, próza esetén maximum 10 ezer leütés, zenei mű vagy filmes anyag esetén maximum 20 perc, képzőművészeti mű esetén minimum 1, legfeljebb 4 mű (szobor, kisplasztika, festmény, grafika, installáció stb.) fotója/másolata.

A pályázat beadási határideje 2022. szeptember5. https://balatonimuzeum.hu/blog/a-varos-muvesze-2022/