Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Alkalmazott zeneszerző növendékek nemzetközi sikere

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel közösen képzett Alkalmazott zeneszerző növendékeink a közelmúltban két neves nemzetközi filmzenei versenyen is sikert arattak. A German Game Music Award döntőjében és a Krakkói Filmzenei Fesztivál elődöntőjében Kovács Levente, Lipták Ádám és Lustyik Ákos munkái, tanáraik Tallér Zsófia és Fekete Gyula.


Kovács Levente III.éves hallgató hatodmagával bekerült a German Game Music Award verseny döntőjébe, ami számítógépes játékok zenéjének nemzetközi versenye. November 27-én Brémába utazik és a Jugendorchester Bremen zenekarral, workshopon vesz részt, 28-án pedig egy koncert keretein belül előadják a hat döntős művet.

Kovács Levente, Lipták Ádám III. éves hallgatók, valamint Lustyik Ákos alumnus (tavalyi BA végzettünk) bejutott a krakkói 7. Festiwalu Muzyki Filmowej (Krakkói Filmzenei Fesztivál) Young Talent Awardzeneszerző versenyének elődöntőjébe, ahová a 150 fős (!) nemzetközi mezőnyből15 jelentkezőt válaszottak be. A pályázók egy számítógépes játék mozifilmszerű előzeteséhez írtak kísérőzenét, ami alapján egy öttagú, zeneszerzőkből, zenei rendezőkből és producerekből álló nemzetközi zsűri az arra érdemeseket továbbjuttatta. Ők jutalmul egy többnapos krakkói kurzuson vehetnek részt, ahol amerikai, brit és lengyel filmzeneszerzők, filmes szakemberek tartanak előadásokat. Olyan neves vendégelőadókat is meghívtak, mint Hans Zimmer vagy Patrick Doyle. A döntőbe három szerző jut, akiknek a műveit szimfonikus zenekar szólaltatja meg a gálakoncerten. 

Szeretettel gratulálunk a döntősöknek a kiváló eredményekhez, és szurkolunk a továbbiakhoz! Fiatal szakirányunk diákjai nemzetközi szinten is megállják a helyüket, osztályvezető tanáraik: Tallér Zsófia és Fekete Gyula