Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Átadták a Színház- és Filmművészet kategória Junior Prima díjait

Szeptember 28-án a BMC-ben rendezett ünnepi díjkiosztó keretében 10 fiatal művész vehette át az idei Junior Prima díjat. Közülük heten (Eke Angéla, Szilágyi Csenge, Boross Martin, Fehér Tibor, Vecsei H. Miklós, ifj. Vidnyánszky Attila, Wunderlich József) korábban az SZFE hallgatói voltak. Boross Martin és Vecsei H. Miklós pedig jelenleg is az intézmény falai között tanul, mindketten a doktori képzésben vesznek részt.


A Prima Primissima Alapítvány és a kategória társalapítója, az FHB Bank által létrehozott, kétmillió forinttal járó díjra a magyar színház- és filmművészet elismert képviselői jelöltek 30 évesnél nem idősebb, tehetséges művészeket. A díjakról szakmai zsűri döntött, melynek tagjai voltak: Molnár Piroska, a Nemzet Színésze, Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Bálint András színész-rendező, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja.

Az elismerést 2016-ban Eke Angéla, Szilágyi Csenge, Fehér Tibor, Lábodi Ádám és Wunderlich József színművész, Boross Martin dramaturg, rendező, a STEREO Akt művészeti vezetője, valamint két alkotópáros: Benkó Bence és Fábián Péter rendező, a K2 Színház alapítói, illetve Vecsei Miklós színművész, író és ifj. Vidnyánszky Attila színművész, rendező nyerte el.

Idén első alkalommal díjazhatott a zsűri alkotópárost is. Ők nem a díjjal járó kétmillió forinton osztoznak, hanem esetükben az összeget felemelték fejenként másfél millió forintra.

dsc_1613

Eke Angéla

dsc_1934

Szilágyi Csenge


dsc_1898

Boross Martin

dsc_1673

Fehér Tibor (Káel Csabával)

dsc_1715

Wunderlich József

dsc_1833

Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila

I