Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

AUDIO-NARRÁTOR modellprogram indul

AUDIO-NARRÁTOR modellprogram indul látássérültek számára biztosítandó audio-narráció szolgáltatásához a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A képzés február 28-án indul és június 28-ig tart!


 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem az elmúlt évben, együttműködve a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Közhasznú Kft-vel, több olyan tájékoztató ismeretanyagot és gyakorlatot dolgozott ki, amelyeken keresztül az érdeklődők megismerhetik a látássérült emberek speciális kommunikációs igényeit.

Az ingyenes program iránt érdeklődők az egyetem szakmai közegében kerülhetnek birtokába az egyenlő esélyű hozzáféréshez kapcsolódó tudásnak.

A modellprogram a TÁMOP-5.4.5-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „A fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának kialakítása” című kiemelt projekt keretében valósul meg.

A modellprogram során workshopokon és konzultációkon mutatjuk be az audio-narrációs munka célkitűzéseit, szabály- és eszközrendszerét, valamint az audio-narrációt igénybevevő vak és gyengénlátó kliensek elvárásait, kommunikációs igényeit, szervezeti életüket. Ehhez kapcsoljuk a színházi, filmes és egyéb kulturális szakterületeket érintő alapismereteket, amelyekre felkészült, gyakorlott szakemberek és tapasztalati szakértők oktatják az érdeklődőket. Az egyetem oktatóiból és külső szakemberekből álló előadói csapat foglalkozik a csoporttagokkal.

A modellprogramra felvételt nyert jelentkezők a program igazolt látogatását követően, 2014 őszétől ingyenesen folytatható FAT-akkreditált audio-narrációs képzésen vehetnek részt, amelyen vizsgadíj ellenében tanúsítványt szerezhetnek.

Kiket várunk a programra?

Fogyatékos emberek segítése iránt elkötelezett szakembereket: színházi, filmes és a média egyéb területén dolgozókat, valamint az oktatási és a szociális területek szakembereit.

Workshopok ütemezése: 2 hetente péntek délutánonként 4, illetve szombatonként 8 órás blokkokban

A találkozók tervezett dátumai: 2014. február 28. és március 1., március 14. (8 óra), március 28-29., április 11-12., április 25-26., május 9-10., május. 23-24., június 6-7., június 14. (8 óra) és június 20-21. között intenzív filmes műhelymunka.

Jelentkezési határidő:                                                 2014. február 10.

Az alkalmassági felvételi beszélgetés időpontja:           2014. február 13-14-15.

A kitöltött regisztrációs/jelentkezési lapot az alábbi e-mailre kell elküldeni: szfe.audionarrator@gmail.com

A programmal kapcsolatos további információ kérhető a következő e-mail címen és telefonszámon: szfe.audionarrator@gmail.com, Farkas Ildikó: 06-30/9734-234