Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Az 1089 és A háromemeletes mesekönyv a kecskeméti Szín-Táron

Március 21-e és 25-e között 8. alkalommal rendezi meg a kecskeméti Katona József Színház a Színművészeti Egyetemek Találkozóját, vagyis a SZÍN-TÁR-t, melyen március 23-án két előadással mutatkozik be az SZFE.


Az eseményen – a hagyományoknak megfelelően – három ország öt egyeteme képviselteti magát: Kecskeméten mutatják be vizsgaelőadásaikat a budapesti, kaposvári, marosvásárhelyi, kolozsvári és újvidéki színművészetisek. A találkozó nyitónapján a filmeké lesz a főszerep: a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmes hallgatóinak vizsgamunkái a Kamaraszínházban lesznek láthatók március 21-én 17 órától.
A fesztiválra meghívást kapott a III. éves színművész osztály 1089 című előadása, melyet Kárpáti Péter rendezett egy  improvizációs kurzus nyomán. Az előadásban vendégként Stork Natasa lép fel.

Ugyancsak március  23-án tekinthetik meg a kecskemétiek az SZFE és a zalaegerszegi Griff Bábszínházzal közös A háromemeletes mesekönyv című darabot, melyet végzős bábszínész hallgatónk Tóth Mátyás ad elő.