Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Az SZFE elsöprő sikere a Magyar Filmkritikusok 2016-os díjátadóján

A tavalyi év hazai filmtermésének legjobbjait díjazta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Film- és Tévékritikus Szakosztálya és a Magyar Filmművészek Szövetsége Filmkritikus Szakosztálya.

A 14 díjból 11 az SZFE sikerét is hozta.

Erdély Mátyás, Zányi Tamás, Szilágyi Fanni, Meggyes Krisztina, Kovács István, Horváth Lili, Fekete Ibolya, Börcsök Enikő, Rőhrig Géza, Básti Juli, Gáspár Tibor - GRATULÁLUNK!


A legjobb kisjátékfilmért (A kamaszkor vége) díjazott Szilágyi Fanni 2015-ben filmrendezőként szerzett diplomát az SZFE-n Gothár Péter osztályában, ezt megelőzően 2013-ban kameramanként végzett Máthé Tibor és Vecsernyés János növendékeként.

A legjobb dokumentumfilmes, az Azok rendezője, Meggyes Krisztina 2014-ben vehette át diplomáját. Osztályvezető tanárai Almási Tamás és Kékesi Attila voltak.

A Simó Sándor-díjjal elismert Kovács István, a több fesztivált is megjárt Betonzaj rendezője, jelenleg is az SZFE filmrendező MA szakos hallgatója, 2017-ben fog diplomázni Enyedi Ildikó és Schwechtje Mihály osztályában.

Fekete Ibolya az Anyám és más futóbolondok a családból nyertes forgatókönyvírója 2003-tól tanít az SZFE-n.

A Saul fia öt díjából három köthető a Színház- és Filmművészeti Egyetemhez:

-A legjobb operatőri munkáért díjazott Erdély Mátyás 1999-ben végzett Kende János osztályában operatőr szakon.

-A Legjobb hang Zányi Tamás, a film Cannes-i Filmfesztiválon Vulcan-díjat nyert hangmérnöke az egyetem Mozgókép – hangmester szakirányának osztályvezető tanára.  

-A Saul fia főszereplője, Röhrig Géza egyetemünk hallgatója volt filmrendező szakon 1989-1993 között.

Különdíjat kapott Horváth Lili, a Szerdai gyerek rendezője, aki 2007-ben szerzett diplomát Gothár Péter és Enyedi Ildikó osztályában.

A filmben nyújtott alakításáért a legjobb epizódszereplőnek járó díjat Börcsök Enikő vehette át, aki a II. éves színművész növendékek osztályvezető tanára Zsótér Sándor mellett.   

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett diplomát annak idején a legjobb főszereplő díját elnyert Básti Juli, és a legjobb férfi mellékszereplő díjazottja Gáspár Tibor is.

Valamennyi díjazottnak gratulálunk!