Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Bábos hallgatóink februári bemutatói

Végzős bábszínész és bábrendező hallgatóink februárban Kecskeméten, Győrben, Zalaegerszegen és Budapesten mutatkoztak be új szerepekben.


Több bábos hallgatónknak is premierje volt a kecskeméti Ciróka Bábszínházban. Horváth Alexandra a Kistigris és Kismackó című darabban mutatkozott be február 4-én. A négy éven felülieknek szóló előadásban a két jó barát útnak indul, hogy megtalálják álmaik országát.

Ugyanezen a napon volt a premierje Markó Róbert bábrendezőnek, aki egy jól ismert mesét, a Minden egér szereti a sajtot állított színpadra.

Szalóki Ági legkedvesebb meséit szőtte egy előadásba a Budapest Bábszínház Gingalló című darabja, melyben a minőségi zene a gyermeki fantáziával találkozva igazi bábkoncert élményt ajándékoz a legkisebbeknek, Barna Zsombor és Pájer Alma közreműködésével. A február 11-én bemutatásra került előadást Ellinger Edina rendezte.

A győri Vaskakas Bábszínházban dolgozó növendékeink is sűrű hónapot tudhatnak maguk mögött. Pulcinella és a varázskút a címe annak a műnek, amit dramaturgként Markó Róbert jegyez, rendezte és játssza Főglein Fruzsina. Az olasz vásári hős kalandjai Kovács Domokos

közreműködésével elevenednek meg február 12-e óta.

Carlo Collodi klasszikus története a Pinokkió ezúttal Somogyi Tamás rendezésében kel életre, a címszerepben Markó-Valentyik Annával. A dramaturgi feladatokat itt is Markó Róbert látta el. A február 26-a óta műsoron lévő darabban játszik még Főglein Fruzsina, Horváth Márk, Kovács Domokos és Nagy Petra is.

A zalaegerszegi Griff Bábszínházban Tóth Mátyásnak volt bemutatója február 17-én. Szegedi Katalin Lenka és Palkó című meséje a barátságról és az elfogadásról szól.

Csiby Gergely a Vígszínház Házi Színpadán Mentősként látható Bartis Attila legújabb darabjában, a színházi kulisszák mögött zajló Rendezés című drámában, melyet Szikszai Rémusz rendezett és február 26-án debütált a körúti színházban.