Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Belgrádban tarolt a Cleansed

Soós Attila frissen végzett fizikiai színházi rendező-koregográfus hallgatónk rendezése a belgrádi FIST fesztiválon szerepelt, s a fődíj mellett a közönségdíjat is hazahozta.


Tizedik alkalommal rendezték meg a Belgrádban a FIST fesztivált(Festival Internacionalnog Studentskog Teatra). A Trojka Színházi Társulás Cleansed című produkciója kapta a fesztivál fődíját és a közönségdíjat is a fiatal csapat hozhatta haza.

A november 14-16 között megszervezett fesztiválra Oroszországból, Horvátországból, Olaszországból, Bosznia-Hercegovinából és Magyarországról érkeztek előadások a szerb fővárosba. A kísérőprogramok között workshop, koncert és szakmai beszélgetés is szerepelt.

Sarah Kane Cleansed című drámája és John Fowles A lepkegyűjtő című regénye nyomán a tavaly nálunk végzett Soós Attila és Nagy Orsolya készítette az előadás szövegét. A szerbiai fesztiválon Bárnai Péter, Béres Miklós, Boncsér Sára, Hay Anna és Somhegyi György játszották az előadást, ami megkapta a fesztivál közönségdíját és a fődíjat is.

Hogyan szeretünk? Hogyan igyekszünk mindent megtenni a szerelmünk tárgyáért? Meddig megyünk el mindebben? Vagy épp hol és mennyire, miben lépünk át egy határt? Mikor lesz a szenvedély tápláló erejéből a szenvedély fojtogatása?

Mit adhat a másik?

Mindent megtesz, hogy bízz benne.

Soha nem hagy el.

Soha nem csap be.

És

meghalna érted.

Veled van.

Ha nem érzed, értelmetlen.

Itt. Belül. Itt.

Vele vagy.

Mindent megteszel, hogy bízzon benned.

Soha nem hagynád el.

Soha nem csapnád be.

És

meghalnál érte?

Ha nem érzed, értelmetlen.

Gondolj a beszédre, semmi értelme.

Gondolj a halálra, végképp semmi értelme sincs.