Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Budapesti és kaposvári színész hallgatók közös előadásával nyílt meg a szegedi THEALTER U21 plusz kisfesztiválja

A szegedi MASZK Egyesület hatodik alkalommal jelentkező, fiatal alkotókat a fókuszba helyező THEALTER U21 plusz kisfesztiválja az Arturo Ui feltartóztatható felemelkedése című előadással vette kezdetét szeptember 20-án, melyet budapesti és kaposvári színművészeti egyetemisták közreműködésével Nagy Márk kaposvári hallgató állított színpadra.


A bemutató újabb fontos állomása a két egyetem közötti egyre intenzívebb együttműködésnek. A Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének negyedéves hallgatói közül Horváth Julianna, Varga Bori, Mészáros Martin és Nagy Márk, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színművész osztályából Mészöly Anna és Martinkovics Máté vett részt a produkció létrejöttében.

A fesztivál keretében szeptember 25-én tekintheti meg a szegedi közönség az Alszanak a halak? című sokszorosan díjnyertes előadásunkat, melyet az idén végzett Prohászka Fanni ad elő, aki az idei évadtól a Miskolci Nemzeti Színház társulatát erősíti. Az előadást Szilágyi Bálint végzős bábrendező hallgatónk fordította és állította színpadra.

Másik végzős bábrendező hallgatónk is bemutatkozik a fesztiválon. Szeptember 30-án látható a Közöny! című monodráma, Szenteczki Zita vizsgaelőadása, Domokos Zsolt, a k2 Színház ifjú művészének tolmácsolásában. A munkában dramaturgként Bíró Bence, koreográfusként Hegymegi Máté, látványtervezőként Juhász Nóra voltak a partnerei.

A szegedi MASZK Egyesület az elmúlt fél évtizedben elkötelezetten dolgozik azon, hogy a pályakezdő, hazai és határon túli fiatal alkotókat támogassa terveik megvalósításában, hogy lehetőséget biztosítson számunkra neves mesterekkel és az egymással való találkozásra, együttműködésre, valamint a szegedi közönségnek való bemutatkozásra.