Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

DialogScene – zenés színházi workshop és bemutató fiatal zeneszerzőknek

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány fiatal zeneszerzőknek kiírt workshopján kiválasztott 5 minioperát az SZFE zenés színházi rendező szakos hallgatói állítják színpadra. A bemutatót szeptember 15-én a BMC-ben tartják.


dialogsceneAz Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány több szakaszból álló, különleges zenés színházi workshopot hirdetett fiatal zeneszerzőknek, melynek célja, hogy kortárs opera duettek írására inspirálja a fiatal szerzőket, valamint bevezesse őket a zenés színházi művek létrejöttének folyamatába a librettó megszületésétől a produkció színre állításáig. A workshop 5 kiválasztott mini-operáját a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színházi rendező szakos hallgatói (Ascher Tamás osztálya: Szokol Judit, Tarnóczi Jakab, Tárnoki Márk, Varga Bence) valamint a III. éves fizikai színházi koreográfus-rendező szakos Hojsza Henrietta rendezik meg a Budapest Music Center Koncerttermében fiatal operaénekesek közreműködésével.

A workshop első szakaszában Pascal Dusapin francia zeneszerző és Eötvös Péter zeneszerző irányításával dolgoztak a résztvevők a beküldött szövegkönyveken és műrészleteken, fiatal énekesek és Meláth Andrea közreműködésével. A következő szakaszban a kész duetteknek kellett elkészülniük, majd a professzorok 5 művet választottak ki, melyekhez a zeneszerzők további szakmai segítséget kapnak a színpadi próbák előtt. A workshop záró szakasza a produkciók megszületéséről fog szólni Eötvös Péter és Vajda Gergely vezetésével.

Az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó a legjobb művek kiadását vállalja az alapítvánnyal kötött megállapodás alapján, valamint a záró koncertet live streamingen keresztül közvetítjük.
A fiatal szerzőkkel a mustMEET Composers sorozat keretében meg is ismerkedhet a közönség a bemutató előtt. A beszélgetést Vajda Gergely karmester, zeneszerző, a workshop egyik professzora fogja vezetni.

Angel Hernandez-Lovera (VE): Dee & Dum / Rendező: Varga Bence

Chi-ying Lin (TW): Under the Moonlight / Rendező: Tárnoki Márk

Antoine Daurat (FR): The Scene / Rendező: Szokol Judit

Zixiao Wang (CHN): Sons and Lovers, Hate and Love / Rendező: Kukk Zsófia

Tomás Bordalejo (AR): The Magic Phallus / Rendező: Tarnóczi Jakab

Énekesek: Imai Ayane (szoprán), Molnár Anna (mezzo), Beeri Benjámin (tenor), Mikecz Kornél (bariton)

Zongorán közreműködik: Mali Emese, Dargay Marcell

  1. szeptember 11. 18:00 BMC Könyvtár – mustMEET Composers közönségtalálkozó
  2. szeptember 15. 19:30 Budapest Music Center – záró koncert (operabemutató)