Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Díjeső Kolozsváron

Kisjátékfilm és dokumentumfilm kategóriában is nyertek hallgatóink a Kolozsváron november 25-29. között megrendezett nemzetközi Diákfilm Fesztiválon, a FFEST-en. Gratulálunk az Ischler, a Mélyvíz és a Hóreb c. filmek alkotóinak!


A fesztivál fődíját Hartung Attila Ischler c. kisjátékfilmje nyerte. A Szervét Tibor és Eke Angéla főszereplésével forgatott fülledt kamaradráma számos fesztiválsikert tudhat már magáénak. A rendező Szász János és Janisch Attila osztályában végzett.

Dokumentumfilm kategóriában  2. helyezett lett a másodéves film-és TV rendező szakos hallgatónk, Fekete Tamás Mélyvíz c. filmje (operatőr: Nyoszoli Ákos, vágó: Rudas Mariann, gyártásvezető: Csánki Kata, hangmérnök: Pongor András, dramaturg: Kertész Zsanett) Egy sikeres élsportoló kisfiú és anyukája nehéz helyzetbe kerülnek: a fiú gerince begyullad, így abba kell hagynia az úszó edzéseket. A film ezt a nehezen feldolgozható időszakot kíséri figyelemmel.

Szintén dokumentumfilm kategóriában 3. helyezett lett a múlt félévben Erasmus cserediákként nálunk tanuló Bán József Hóreb c. filmje (operatőr: Székely Róbert, vágó: Kővári Szabolcs, gyártásvezető: Csánki Kata, hangmérnök: Stark Ervin, dramaturg: Lányi Zsófia) Az emberiség születése óta kapcsolatba próbál  lépni egy fölötte álló misztikus lénnyel, Istennel. Vajon milyen ez a találkozás, létre jöhet-e egyáltalán? Erre a kérdésre keresi a választ a film emberi arcokon keresztül, végig járva Budapest főbb vallási közösségeit. Mindkét dokumentumfilm Miklauzic Bence és Salamon András témavezetésével készült.

Gratulálunk az alkotóknak!