Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Diplomafilm a moszkvai fesztiválon

Tavalyi diplomásunk, Schnabel Annabella diplomafilmjét, az Anyám macskája című alkotást beválogatták az A-kategóriás 43. Moszkvai Nemzetközi Fesztivál rövidfilmes versenyprogramjába. A film a Filmkontroll gyártásában készült az NFI támogatásával, producerei Pék Csaba és Bosnyák Miklós.Schnabel Annabella Gothár Péter és Schwechtje Mihály filmrendező MA osztályába járt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A diplomafilm főszereplői Fritz Attila és Máhr Ági, […]

Tavalyi diplomásunk, Schnabel Annabella diplomafilmjét, az Anyám macskája című alkotást beválogatták az A-kategóriás 43. Moszkvai Nemzetközi Fesztivál rövidfilmes versenyprogramjába. A film a Filmkontroll gyártásában készült az NFI támogatásával, producerei Pék Csaba és Bosnyák Miklós.

Schnabel Annabella Gothár Péter és Schwechtje Mihály filmrendező MA osztályába járt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A diplomafilm főszereplői Fritz Attila és Máhr Ági, de további fontos szerepben látható Urbanovits Krisztina, Csoma Judit és Andai Kati, valamint Csernai Mihály, Erdős Lili, Nagy Henrik és Czeiter Györgyné. A film operatőre Vajda Gergely, aki Vecsernyés János és Marton Frigyes filmoperatőr MA osztályának hallgatója volt. Az Anyám macskája producerei Pék Csaba és Bosnyák Miklós, a Filmkontroll gyártásában készült az NFI támogatásával.

A 43. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivált 2021. április 22. és 29. között tartják. Ez esemény holnapja itt található.

Fotó: Filmkontroll


A film szinopszisa:

Támogató: Nemzeti Filmintézet Zrt.

Jogtulajdonos: Filmkontroll Kft., SZFE

Producer: Pék Csaba, Bosnyák Miklós

DIPLOMAFILM – ANYÁM MACSKÁJA

rendező: Schnabel Annabella

operatőr: Vajda Gergely

 

Az Anyám macskája története szerint a harmincas éveiben járó furry, Félix az anyjával él. Élete viszont gyökeres változásnak indul, amikor megkapja álmai állását, amit saját furry-jelmezében végezhet. A férfi lassan kiszakad az anyai elnyomás alól – és bár sűrűsödnek konfliktusai – végül önálló életet kezd.