Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A DocNomads-os Robin Petré filmje Lipcsében nyert

Az SZFE által vezetett “ DocNomads” angol nyelvű Erasmus Mundus dokumentumfilmrendező mesterképzés dán hallgatója, Robin Petré Pulse című diplomafilmje – mely Almási Tamás és Kékesi Attila vezető tanárok közreműködésével a képzés három európai helyszíne közül Magyarországon készült - egymás után nyeri nemzetközi dokumentumfilmes fesztiválok díjait, legutóbb, 2016. november 6-án a neves DOKLEIPZIG fesztivál Silver Dove-díját.


Az alkotó diplomafilmjét Európa legnagyobb, magyarországi szarvasfarmján forgatta ember és állat kapcsolatára helyezve a hangsúlyt atmoszferikus, rövid dokumentumfilmjében. pulse_-_robin_petrei_2

A lipcsei fesztivál zsűrije értékelésében kiemelte a film kivételes szakmai nívóját és az alkotó rendkívül tudatos, eredeti nézőpontját.

Az alkotás korábban Portugáliában elnyerte a DocLisboa Film Festival/Portugália/ “Green Years Competition” díját, a jihlavai Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál /Csehország/ “Silver Eye Award”díját és az ECOFEST/Románia legjobb rövidfilmnek járó díját. Meghívást kapott a Visions du Réel International Film Festival-ra, Svájcba, a  Sheffield Doc|Fest-re, Angliába és további spanyol, belorusz és mexikói fesztiválokra.