Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Doktori nyílt nap az SZFE-n

A Színház-és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolája április 4-én hétfőn 15 órától nyílt napot tart az érdeklődők számára, amelyre mindenkit szeretettel várunk. A nyílt nap résztvevői megismerkedhetnek a színház- és filmművészeti DLA és a művészettudományi PhD-képzések programjával, a felvételi követelményekkel, az alkotói-kutatói műhelyekkel, választ kaphatnak a doktori képzéssel kapcsolatos kérdéseikre, valamint részt vehetnek a doktori képzés egyik óráján (Karsai György: Kutatásmódszertan: Pedagógiai gyakorlatok, jó óra, rossz óra). Az eseményre regisztrálni lehet az doktori@szfe.hu e-mail címen. Gyülekező a Vas u. 2/C (Ódry Színpad) földszinti aulájában 14 óra 45-kor.



Doktori felvételi tájékoztató

A Színház- és Filmművészeti Egyetem felvételt hirdet Doktori Iskolájába DLA (Doctor of Liberal Arts) és PhD (művészettudományi, PhD in Arts) képzésére.

A DLA program célja, hogy a doktoranduszok hazai és nemzetközi mércével mérve jelentős színház- vagy filmművészeti alkotást hozzanak létre; a képzés és az alkotói folyamat során az adott műalkotás lényegi kérdéseit kutató és elemző munkát művészeti kutatást folytassanak. A doktori képzésre jelentkezők írásbeli anyaggal pályáznak, amelyet a szóbeli vizsgán a felvételi bizottság előtt meg kell védeniük.  A felvételi anyag meghatározó része az önéletrajz részeként a jelentkező művészeti produktumait (fellépések, előadások a helyszín feltüntetésével, színművek, forgatókönyvek, filmek stb.) tartalmazó lista, egy jól körvonalazott alkotói koncepció valamint az alkotáshoz kapcsolódó művészeti kutatás pontos, részletes megfogalmazása. A felvételiző felveheti a kapcsolatot az aktuális kutatási témák kiíróival (link a listára) és egyeztethet a konkrét kutatási tervéről és a doktori képzés során létrehozandó művészeti alkotásról.

A PhD in Arts program a művészi alkotás és az értő befogadás közös folyamatának különféle szegmenseit kutatja. Olyan MA diplomával rendelkező hallgatók jelentkezését várjuk, akik a művészet  történeti és filozófiai kereteit ismerik, jártasak az esztétikai elemzések nyelvében, eddigi tanulmányaik során és/vagy publikációikban célul tűzték ki az alkotás és a kutatás közös határterületeinek feltérképezését.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem a doktoranduszok számára kreatív kutatási műhelyeket szervez, amelyekben reményeink szerint minden doktorandusz megtalálja a szakterületéhez legközelebb álló kutatási és művészeti közeget.