Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

„Drámai Művészet Iskolája” a MITEM tizenegyedik napján

Szeptember 28-án az Uránia Nemzeti Filmszínház nagytermében nézhetik meg az érdeklődők az Életünk része című dokumentumfilmet. A négy epizódból álló film a legendás, egyedülálló utat bejáró orosz rendező és pedagógus, Anatolij Vasziljev által létrehozott színház, a „Drámai Művészet Iskolája” mintegy két évtizedének néhány fontos korszakát és előadását idézi fel az alapító művész szemszögéből. E szubjektív […]

Szeptember 28-án az Uránia Nemzeti Filmszínház nagytermében nézhetik meg az érdeklődők az Életünk része című dokumentumfilmet.

A négy epizódból álló film a legendás, egyedülálló utat bejáró orosz rendező és pedagógus, Anatolij Vasziljev által létrehozott színház, a „Drámai Művészet Iskolája” mintegy két évtizedének néhány fontos korszakát és előadását idézi fel az alapító művész szemszögéből. E szubjektív kordokumentumon keresztül bepillantást nyerhetünk a 20-21 század fordulójának egyik legfontosabb színházi műhelyébe, ráláthatunk a különleges alkotó sajátos módszereire, vívódásaira, küzdelmeire. Részleteket láthatunk Vasziljev több fontos rendezéséből, többek között a „Don Juan halott”, az „Iliász”, illetve a Pirandello szövegeiből készült „Ma este improvizálunk” című előadásokból. A film egyúttal Anatolij Vasziljev személyes vallomása is a színházi alkotás metafizikájáról.

Szeptember 28., Uránia Nemzeti Filmszínház, Nagyterem 14:00

ÉLETÜNK RÉSZE – dokumentumfilm

Rendező: Anatolij Vasziljev

Anatolij Vasziljev Alapítvány (Fond Anatolija Vasziljeva)

1 óra 30 perc • Orosz nyelven magyar hangalámondással