Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

DRÁMAPÁLYÁZAT SZENT-GYÖRGYI ALBERTRŐL

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi éve alkalmából drámaíró pályázatot hírdet A Szegedi Tudományegyetem a 2021-2022-es tanévben ünnepli alapítása 440., Szegedre kerülése 100. jubileumát, és megemlékezik Szent-Györgyi Albert Nobel-díja átadásának 85. évfordulójáról. Az egyetem a „440 éve az oktatás és tudomány szolgálatában, 100 éve Szeged és a régió fejlődéséért” mottó jegyében, történetéhez, rangjához, szellemiségéhez méltó irodalmi mű/dráma […]

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi éve alkalmából drámaíró pályázatot hírdet

A Szegedi Tudományegyetem a 2021-2022-es tanévben ünnepli alapítása 440., Szegedre kerülése 100. jubileumát, és megemlékezik Szent-Györgyi Albert Nobel-díja átadásának 85. évfordulójáról.

Az egyetem a „440 éve az oktatás és tudomány szolgálatában, 100 éve Szeged és a régió fejlődéséért” mottó jegyében, történetéhez, rangjához, szellemiségéhez méltó irodalmi mű/dráma megalkotására hirdeti meg nyílt pályázatát. Olyan műveket várnak, amelyek a Nobel-díjas tudós, Szent-Györgyi Albert életének, szegedi tartózkodásának, tevékenységének állítanak emléket, és megjelenítik az egyetem korabeli társadalmi környezetét és korhűen ábrázolják Klebelsberg Kuno egyetemalapító szerepét, kapcsolatát Szent-Györgyivel.

A pályázati feltételek:

Pályázni lehet minden egyéb műfaji megkötés nélkül olyan saját, egyéni, eredeti jellegű, magyar nyelvű, prózai vagy zenés színpadi művekkel, amelyek még nem jelentek meg nyomtatásban vagy valamely digitális platformon, amelyeket nem mutattak be színpadon, nem nyertek díjat korábbi pályázatokon és felhasználási jogával, így különösen annak terjesztési, nyilvános előadásra, nyilvánossághoz közvetítésre vonatkozó jogával más harmadik személy nem rendelkezik. Pályázhat bármely természetes személy, belföldről és a határon túlról, tekintet nélkül állampolgárságára, tartózkodási helyére vagy életkorára.

A pályázat beküldésének határideje: 2022. október 1.

A postabélyegző legkésőbbi dátuma: 2022. október 1.

A legjobbnak ítélt három pályamű díjazásban részesül:
I. 3.000.000 Ft
II. 1.500.000 Ft
III. 1.000.000 Ft

Bővebb információ az egyetemünk honlapján: https://archiv.szfe.hu/palyazatok-osztondijak/