Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Egyetemünk hallgatói műsorral lepték meg a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeit

Bohóctréfákkal és János vitézzel tették vidámabbá a délutánt egyetemünk elsőéves prózai színművész hallgatói a dévai Szent Ferenc Alapítványnál. Az elsőéves prózai színművész osztály 2022. június 7-én 15 etűdből álló jótékonysági előadást tartott a Böjte Csaba által vezetett Szent Ferenc Alapítvány dévai gyermekotthonában, hogy feledhetetlen élményt nyújtsanak a gyerekeknek. Az egyetem számára kiemelten fontos a határon […]

Bohóctréfákkal és János vitézzel tették vidámabbá a délutánt egyetemünk elsőéves prózai színművész hallgatói a dévai Szent Ferenc Alapítványnál.

Az elsőéves prózai színművész osztály 2022. június 7-én 15 etűdből álló jótékonysági előadást tartott a Böjte Csaba által vezetett Szent Ferenc Alapítvány dévai gyermekotthonában, hogy feledhetetlen élményt nyújtsanak a gyerekeknek. Az egyetem számára kiemelten fontos a határon túli magyarság ügye. Hallgatóink egy bohókás, táncos előadással ajándékozták meg a dévai gyerekeket. Rátóti Zoltán és Szarvas József által vezetett osztályt Sáfár Mónika művésznő készítette fel és kísérte el a helyszínre.

A növendékeink a felújított Dévai Ferences Kolostor udvarán fogadták a gyermekeket. A produkció összekészítésében hangsúlyt kapott a hagyományok bemutatása, mint a kalocsai néptánc és a mindenki által kedvelt János vitéz, a legkisebb korosztály számára pedig helyzetkomikumokkal készültek a hallgatók, amit hatalmas nevetések és tapsvihar fogadott a közönség részéről. Az előadásnak kitörő sikere volt a nézőtéren, a hallgatóságból többen is odamentek a színész növendékekhez, hogy elmondják, mennyire tetszett nekik a műsor, nagyon boldogok, hiszen sokan élőben még sosem láthattak bohócot.

Az előadás után Sáfár Mónika művésznő a Színház- és Filmművészeti Egyetem képviseletében hangszereket és édességeket ajándékozott a gyermekek részére, amelyeket a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nevében Páll Éva nevelőnő vett át, aki maga is színjátszókört vezet és minden évben zenetábort szervez az otthon lakóinak. A hangszerek az átadás után egyből gazdára is találtak, Sáfár Mónika mindenkit bíztatott, hogy aki eddig még semmilyen hangszeren nem játszott, ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy kipróbálja magát és jövőre akár már ő álljon a színpadon.

Ahhoz, hogy az utazás minden pillanata megörökítésre kerüljön a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet két mesterszakos hallgatója is segítségünkre volt – az összeállítás hamarosan megtekinthető lesz weblapunkon. A dévai utazás szervezésében és a helyszínen az Egyetemi Brand és Minőségmenedzsment Igazgatóság munkatársai segítették a hallgatókat.