Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Eredményes a HÖK választás

Október 18-19-én lezajlott a Hallgatói Önkormányzat választás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A szavazatszámlálás után Hevesi Fannival a Választási Bizottság egyik tagjával beszélgettünk. Szitás Anett: Eredményes és érvényes a HÖK választás. Hogy élted meg a választási bizottsági munkát? Hevesi Fanni (színházrendező, fizikai színházi koreográfus-rendező II. évf.): Egy jóhangulatú, precíz csapat állt össze ehhez a feladathoz. Biztosan kijelenthető, […]

Október 18-19-én lezajlott a Hallgatói Önkormányzat választás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A szavazatszámlálás után Hevesi Fannival a Választási Bizottság egyik tagjával beszélgettünk.

Szitás Anett: Eredményes és érvényes a HÖK választás. Hogy élted meg a választási bizottsági munkát?

Hevesi Fanni (színházrendező, fizikai színházi koreográfus-rendező II. évf.): Egy jóhangulatú, precíz csapat állt össze ehhez a feladathoz. Biztosan kijelenthető, hogy a Választási Bizottság mindent megtett a HÖK választás folyamatának zökkenőmentes lebonyolításáért. Az elkötelezett első- és másodévesekből összeállított Bizottság betartotta és betartatta a vonatkozó egyetemi előírásokat. És persze, a legnagyobb öröm az, hogy nemhiába dolgoztunk, hiszen a HÖK választás sikeres volt.

Sz.A.: Hogyan alakult a részvételi arány?

H.F.: Sokan eljöttek, közel 130-an éltek a szavazati jogukkal. Kiemelendő, hogy a leadott szavazatok mindegyike érvényes. A részvételi arány így magasabb, mint 50% volt.

Sz.A.: Hallgatóként mit vársz az új HÖK-től?

H.F.: Fontos, hogy bővítsük a szakok és az évfolyamok közötti közös programok számát. Egy speciális egyetemre járunk, ahol a hallgatók a hétköznapokon szinte reggeltől estig bent vannak, tanulnak és gyakorolnak. Ezért kiemelt figyelmet kell fordítanunk a fennmaradó szabadidő hasznos eltöltésére. Kell, hogy a hallgatók jobban megismerjék egymást, kicsit kizökkenjenek a dolgos mindennapokból. Egyértelmű számomra, hogy az új Hallgatói Önkormányzat megalakulása után annak legfontosabb feladata, a támogató, pezsgő hallgatói élet elősegítése, fejlesztése.

A VÁLASZTÁS EREDMÉNYÉRŐL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÓ ELÉRHETŐ A LINKRE KATTINTVA:

VB tájékoztatás a szavazatok számlálása után