Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Évadzárás után fesztiválokra indulnak az Ódry Színpad produkciói

Közel 30 bemutatóval zárja az évadot az Ódry Színpad. Előadásaink a legrangosabb hazai fesztiválokra kaptak meghívást, színész és rendező szakos hallgatóink a nyáron sem pihennek.

A 19. alkalommal megrendezésre kerülő Pécsi Országos Színházi Találkozó fesztiválprogramjában két produkciónk is látható június 9-én 17 órakor, illetve 22 órakor a Pécsi Nemzeti Színház N. Szabó Sándor termében.

A hamburgi KSJR fesztivál, melynek ez évi tematikája a hatalom és a színház, meghívta Félelem és fogcsikor című előadásunkat, amit Tárnoki Márk végzős rendezőnk állított színpadra. A fesztivál programjában június 12-én szerepel a produkció.

Az Amphitryon Darvasi Áron IV. éves színészhallgatónk első rendezése. A Kleist és Moliére művek alapján, saját szövegek felhasználásával készült darabban az osztálytársak mellett vendégként Bordás Roland, a Nemzeti Színház művésze kapott szerepet. A fiatal rendező egy interjúban így nyilatkozott: „Az én olvasatom szerint ez az előadás a hatalommal való visszaélésről szól. A próbafolyamat elején megfogalmaztunk egy tételmondatot, ami így szólt: Egy felsőbb hatalom a saját vágyainak kielégítésével és akaratának érvényesítésével hogyan teszi tönkre az embert, akitől függ.”

Az én szobám Arthur Golden nagysikerű Egy gésa emlékiratai című regénye nyomán született, melyben Veszelovszki Janka III. éves színészhallgatónk játszik.

Júliusban immár negyedik alkalommal leszünk jelen a Művészetek Völgyében. A július 19-28. között zajló 10 napos fesztiválon taliándörögdi saját helyszínünkön, az SZFE Globe-ban várjuk az érdeklődőket, ahol az esti színházi előadások mellett napközben felnőtteknek és gyerekeknek szóló drámafoglalkozások, workshopok várják a Völgy lakóit. Éjszakánként a Film- és Médiaintézet hallgatóinak vizsgafilmjeit vetítjük a csillagos ég alatt. Az utolsó napon pedig vendégeink lesznek a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának hallgatói.

A részletes program itt érhető el.

Éppen csak véget ér a Völgy, máris utazunk az Ördögkatlan Fesztiválra, ahol a beremendi kovácsműhelyben találtok majd meg minket.

Augusztus 1-én utoljára lép fel együtt az idén végzős zenés színész osztály a Zsótér Sándor rendezte Meggyeskert előadásával.

Augusztus 3-án délelőtt a legkisebbeket várja a II. éves bábszínész és rendező osztály A két Kufli című bábjátékkal, majd este Psyché történetét eleveníti fel Ábel Stella IV. éves színész növendékünk.

A nyári fesztiváldömping zárásaként augusztus 6-án Szegedre utazunk. A 29. Thealter vendégeiként Szilágyi Eszter Anna díjnyertes darabját, A Nyíregyháza utcát mutatjuk be a végzős zenés osztály lányaival. A hollandiai magyar roma prostituáltak sorsát feldolgozó dráma ősbemutatóját Novák Eszter rendezte 2018-ban az Ódry Színpadon.

A KÖZEL 30 BEMUTATÓNK EMLÉKEZETES PILLANATAIT FELIDÉZŐ KAMARAKIÁLLÍTÁSUNK AZ ÓDRY SZÍNPAD ELŐCSARNOKÁBAN, VALAMINT AZ ALÁBBI KÉPGALÉRIÁBAN IS MEGTEKINTHETŐ: