Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Farkas Marcell vizsgafilmje Karlovy Varyba utazik

Szeurum című vizsgafilmjével meghívták Farkas Marcellt a tíz ígéretes, fiatal filmrendezőt bemutató Future Frames programba, amit az 55. Karlovy Vary ...


Szeurum című vizsgafilmjével meghívták Farkas Marcellt a tíz ígéretes, fiatal filmrendezőt bemutató Future Frames programba, amit az 55. Karlovy Vary Filmfesztivál idején tartanak meg.

Az európai filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion (EFP) Future Frames programjában ígéretes pályakezdő tehetségeket mutatnak be Európából. A programba tíz diploma-, illetve vizsgafilmet válogattak be, köztük Farkas Marcell Szeurum című SZFE-s vizsgafilmjét is, melyet az augusztus 20. és 28. között megrendezett, 55. Karlovy Vary Filmfesztiválon fognak bemutatni.

Farkas Marcell Janisch Attila és Nagy Viktor Oszkár filmrendező BA-osztályának a hallgatója, a Szeurum az elsőéves vizsgafilmje volt, alkotói pedig az SZFE 2019-ben indult 6×6-os évfolyamának hallgatói. A film írója Farkas Marcell és Kajlik Eszter, operatőre Csillag Marcell, vágó Papp Zsuzsanna, hangmester Kovács Janka, gyártásvezető Balogh Zsombor.

Szeurum történetében Péter a kertvárosi, sci-fi rajongó fiú lesújtott állapotba kerül, miután bátyja, Zoli úgy dönt, többé nem segít neki beadni a szükséges inzulin injekciót, miután kiderül, hogy Peti zugevő. Az események furcsa fordulatot vesznek, miután találkozik egy lánnyal, aki ablakokon bedobált meteoritokkal próbálja a szeretet terjeszteni. A rövidfilm főszereplői Turi Péter, Major Irma és Sas Zoltán.

A Future Frames idei tíz rendezőjére több napos online szakmai program vár, pitchelés-felkészítő workshop és találkozók nemzetközi szakemberekkel. A filmjeiket viszont már személyesen fogják Karlovy Varyban bemutatni, ahol egy három napos masterclasson is résztvesznek.

Nem most szerepel először magyar fiatal a Future Frames programjában: 2014-ben Ferenczik Áron Miért vannak olyan messze a székek a HÉV-megállóban? című rövidfilmjét vetítették, a következő évben a Határt, Szabó Mátyástól, 2019-ben pedig Kovács István kísérte el a diák Oscar-díjas Ostrom-ot Karlovy Varyba.

Az 55. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon több magyar alkotónak lehet idén drukkolni. Kis Hajni Külön falka című filmje az első- és második filmeket beválogató East of the West szekcióban fog versenyezni, Prikler Mátyás és Dávid Attila pedig a fesztivál Eastern Promises elnevezésű szakma programján fogják a közönségnek bemutatni a játékfilmterveiket.

Forrás: www.magyar.film.hu