Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Felvételi 2023 – SZFE Nyílt Nap a Nemzeti Színházban

Több, mint száz fő vett részt szombaton a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Nemzeti Színház által szervezett pályaorientációs napon. Rátóti Zoltán, az SZFE rektora és osztályvezető tanára, a Nemzeti Színház színésze és stratégiai igazgatója, köszöntötte az ország minden tájáról érkező középiskolás diákokat. Az egyetem bemutatása mellett, beszélt a színészképzésről és a felvételi háromlépcsős folyamatáról. […]

Több, mint száz fő vett részt szombaton a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Nemzeti Színház által szervezett pályaorientációs napon.


Rátóti Zoltán, az SZFE rektora és osztályvezető tanára, a Nemzeti Színház színésze és stratégiai igazgatója, köszöntötte az ország minden tájáról érkező középiskolás diákokat. Az egyetem bemutatása mellett, beszélt a színészképzésről és a felvételi háromlépcsős folyamatáról.

Csáky Attila, intézetvezető helyettes a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben folyó fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta az érdeklődőknek, hogy a nemzetközi produkcióknak köszönhetően Magyarország az európai filmgyártás élvonalába került, így elengedhetetlen, hogy nálunk végzett szakemberek a művészi képzés mellett, megismerkedjenek a legmodernebb filmes eszközökkel.

A színházi életről, a színészi pálya sokszínűségéről Berettyán Nándor színész, az SZFE oktatója, míg az egyetemi életről és a hallgatói közösségről Tassonyi Balázs és Fejes Szabolcs, a HÖK Kulturális Bizottságának tagjai meséltek.

A Nemzeti Színház bejárása után, Quintus Konrád társosztályvezető vezetésével az elsőéves prózai színművész szakos osztály bemutató órát tartott, amibe – néhány színészi gyakorlat erejéig – a látogatóknak is lehetőségük volt csatlakozni.