Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Filmes hallgatóink újabb sikere: Szilágyi Fanni és Kovács István rövidfilmje is meghívást kapott a CAMERIMAGE fesztiválra

Szilágyi Fanni Fehér farkas című munkája, melynek operatőre a szintén SZFE-s Domokos Balázs, a filmiskolások rövidfilmes versenyprogramjában, míg Kovács István Betonzaj című alkotása (operatőr: Dévényi Zoltán) a bemutató programban szerepel a 23. alkalommal megrendezésre kerülő lengyelországi nemzetközi filmfesztiválon, ahol a zsűri elsősorban az operatőri munkákat értékeli.


 

Szilágyi Fanni és Domokos Balázs, az SZFE mesterszakos filmrendező és operatőr hallgatójának Fehér farkas című kisfilmje, mely Tóth Krisztina novellája alapján készült, meghívást kapott a november 14-21. között zajló CAMERIMAGE versenyprogramjába a filmiskolások rövidfilmes kategóriájában.

„A színek szimbolikájával és a párhuzamokkal remekül játszó film a romák kirekesztését és a nők elnyomását egyszerre teszi témává. Farkas Franciska hibátlanul és elemi erővel tárja elénk a folyamatos megaláztatásai ellenére is büszke, tartással rendelkező cigány lányt, aki összebarátkozik egy ketrecben élő fehér farkassal. A filmvégi csavar mágikus realizmusával tökéletes lezárása ennek az erős alkotásnak.  – írta a filmről a Magyar Narancs.  

 

Alkotók:

Rendező: Szilágyi Fanni (SZFE)

Operatőr: Domokos Balázs (SZFE)

Forgatókönyv: Szilágyi Fanni (SZFE)

Eredeti novella: Tóth Krisztina 

Vágó: Ördög Zsófia, Érdi Zsófia (SZFE)

Hangdizájn: Bodnár Dávid (SZFE)

Zene: Kovács Levente, Akkezdet Phiai, Mr. Busa, Bocsánat

Látvány: Tasnádi Zsófia (SZFE)

Kovács István Betonzaj című munkája, melynek forgatókönyét Gasztonyi Kálmán V. éves hallgatónk írta, is több fesztiválszereplést tudhat már maga mögött. A film ezúttal a CAMERIMAGE bemutató programjában lesz látható.

„Soha nem szögezett még úgy a székembe sportfilm, mint Kovács István rendezése. A pozitív terhességi teszttel és a bokszolói megmérettetéssel egyszerre szembenéző Dia (Sztarenki Dóra) két hete feszült, mi pedig nagyon hamar teljes mértékben együtt izgulunk a huszonéves főszereplővel. A film feszesen felépített, a családi, magánéleti, baráti kapcsolatok pontosan kimértek, működik a határidő-dramaturgia. A film csúcspontján egy pillanatra megfagyott a levegő a Toldi nagytermében, majd Sztarenki Dóra végleg széttépte a mozivásznat.”  – részlet a film.hu cikkéből 

Alkotók:

Rendező: Kovács István

Operatőr: Dévényi Zoltán

Forgatókönyv: Gasztonyi Kálmán (SZFE)

Vágó: Duszka Péter Gábor

Hangmérnök: Bodnár Wajda Dávid

Gyártásvezető: Éder Mariann

Látványtervező: Rajk László