Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Folytatódik a mobil filmiskola

Folytatódik a nemzetközi dokumentumfilm-rendező mesterképzés a Színház- és Filmművészeti Egyetem közreműködésével. A három rangos európai egyetemen folyó kurzusra december 31-ig lehet jelentkezni „vándorló dokumentumfilmesnek”. A Film.hu cikke.


A DocNomads egyedülálló filmes művészeti képzés, amely három rangos európai egyetem együttműködésével jött létre. Különlegessége, hogy a dokumentumfilm-rendező mesterszakos hallgatók szemeszterenként vándorolnak az iskolák között, így tanulmányaikat – összehangolt tanterv alapján – Lisszabonban, Budapesten és Brüsszelben végzik. A négy féléves képzés nyelve az angol. A negyedik félévet a diplomamunkának szentelik, ahol a hallgatók csoportokban dolgoznak, minden egyetemen egy-egy csoport.

 

A képzésben résztvevő három egyetem: Színház- és Filmművészeti Egyetem, Budapest, CAMPUS Sint-Lukas Brussel Hogeschool voor Wetenschap & Kuns, Brüsszel, Universidade Lusófona de Humanidades e Technologias, Lisszabon. Az első évfolyam idén májusban végzett.

A DocNomads 2015-ben is folytatódik, és olyan európai és nem európai hallgatókat vár, akik BA-fokozattal rendelkeznek film és média területen. Amennyiben a jelentkező részletes és meggyőző portfóliót nyújt be, más végzettségeket is elfogadnak. Az intézmények olyan jelentkezőket várnak, akik jó filmes érzékkel rendelkeznek, szociálisan és morálisan érzékenyek, empatikusak, kreatívak, innovatívak és nyitottak. Olyan jelentkezőket, akik személyes hangjukat keresik, és egyetértenek abban: a dokumentumfilm-rendezés több mint szakma, a dokumentumfilm-rendezés világszemlélet.

Az Erasmus Mundus mesterképzésre felvételt nyerő tanulók utaztatását, lakhatását és ellátását az Európai Unió részben vagy egészében támogatja.

A jelentkezés határideje korábbi, mint a többi magyarországi mesterszakra történő jelentkezésé. A 2015-2017-es időszakra az ösztöndíjas hallgatók jelentkezési határideje 2014. december 31., az önköltséges hallgatók jelentkezési határideje 2015. január 15.

További információ: www.docnomads.eu

Film.hu, 2014. december 10.

Forrás: http://magyar.film.hu/filmhu/hir/folytatodik-a-mobil-filmiskola-egyetem-oktatas-kepzes.html