Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Gobbi Hilda virtuális kiállítás

Szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján indította útjára legújabb szolgáltatását az Országos Széchenyi Könyvtár, egy virtuális kiállítást, mely Gobbi Hilda alakját idézi.


magyar dráma napján  útjára indított új tartalomszolgáltatás a Gobbi Hilda születésének 100. évfordulója alkalmából (2013) Dr. Rajnai Edit vezetésével készült Pillantás a titkos dossziéba című kamara-kiállítás virtuális változata.

A művésznő halálát követő esztendőben került Gobbi Hilda (1913–1988) dokumentumhagyatéka az OSZK Színháztörténeti Tárába. Életének különösen izgalmas emlékei azok az albumok, melyek színészi, közéleti pályájának összegyűjtött képeit, a kritikai és a személyes visszhang lenyomatait őrzik, valamint utazásairól is beszámolnak. A további képes, mozgóképes emlékek Gobbi Hilda jeles színészi teljesítményeit, s a sokak által példának tekintett közéleti munkásságát idézik meg.

A digitalizált dokumentumok, az adatok és a hozzájuk fűzött magyarázatok azonban végül nemcsak egy színésznő, hanem egy egész színház- és társadalomtörténeti korszak képét adják, s örökítik tovább az érdeklődőknek.

A virtuális kiállítás a Színháztörténeti Tár és a Webtartalom Koordinációs Osztály együttműködésében jött létre.

Az új honlap címe: gobbi.oszk.hu

Forrás: http://www.oszk.hu/hirek/gobbi-hilda-virtualis-kiallitas