Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Gratulálunk a Saul fia alkotóinak!

A cannes-i filmfesztiválon a közönséget és a nemzetközi sajtót is rabul ejtő holokausztfilm, a Saul fia nyerte a filmkritikusok díját majd a zsűri nagydíját. Nemes Jeles László filmje az első magyar film, amely hazaviheti a világ legrangosabb filmfesztiváljának második legfontosabb díját, stábjában több SZFE kötődésű alkotóval. A film a technikai megvalósításáért járó Vulcan-díjat is elnyerte, mely a hangmérnök, egyetemünk oktatója, Zányi Tamás munkáját emeli ki.


A film operatőre, Erdély Mátyás 1999-ben végzett Kende János osztályában operatőr szakon, azóta számos díjnyertes film kötődik a nevéhez, többek között a szintén FIPRESCI-díjas Delta Mundruczó Kornél remdezésében, vagy az M. Tóth Géza rendezte Mama.

A film látványtervezője Rajk László, egyetemünk oktatója, aki a tavaly végzett első 6×6 évfolyamot, valamint a szintén 2014-ben végzett látványtervező MA osztályt képezte. Jelenleg a színházi dramaturg osztályban tanít.

A film főszereplője, Röhrig Géza egyetemünk hallgatója volt filmrendező szakon 1989-1993 között.

Zányi Tamás, a film díjazott hangmérnöke film- és televíziórendező, és hangmester szakon tanít. Az Index ezt írja a filmben nyújtott teljesítményéről:„…olyan ritkán emelik ki a hangmérnökök munkáját, de itt most muszáj Zányi Tamást dicsérni, aki fel tud építeni egy egész világot a hangkulisszából”… "Zányi Tamás hangmérnök csapata bevallottan annyi munkaórát tett a Saul hangjába, amennyit eddig soha egyetlen magyar film sem kaphatott meg. Az eredmény pedig egy lenyűgöző, hollywoodi minőségű, de közép-európai érzékenységű filmhang.” A hangmérnöki munkáról bővebben itt olvashat: http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/05/25/meg_egy_kulondijat_kapott_a_saul_fia_zanyi_tamast_is_dijaztak/ 

Gratulálunk az alkotóknak!