Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Hallgatói üzenetek a Színházi Olimpia bárkájában

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói üzeneteket helyeztek el a Színházi Olimpia készülő bárkájának belsejében. A Debreceni Virágkarnevál egyik leglátványosabb kocsija lesz a Nemzeti Színház bárkája. „Színház az egész világ” – ez a címe a Nemzeti Színház virágkocsijának. A kompozíció tiszteleg a 2023-ban a Nemzeti Színház szervezésében megvalósuló Színházi Olimpia előtt. A bárka mint szimbólum megjelenik […]

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói üzeneteket helyeztek el a Színházi Olimpia készülő bárkájának belsejében. A Debreceni Virágkarnevál egyik leglátványosabb kocsija lesz a Nemzeti Színház bárkája.

„Színház az egész világ” – ez a címe a Nemzeti Színház virágkocsijának. A kompozíció tiszteleg a 2023-ban a Nemzeti Színház szervezésében megvalósuló Színházi Olimpia előtt.

A bárka mint szimbólum megjelenik az alkotáson, ez az egyik központi eleme.

– Menedéket keres mindenki, bárkát, ahová föl tudunk menni, a kultúra bárkáját. A színház maga egy menedékhely, ahova jó bejönni, jó csinálni és jó időről időre feltöltődni, az egész kultúrát is értelmezhetem így – fogalmazott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói üzeneteket helyeztek el a virágkocsi belsejében, így a számukra fontos értékek végig fogják kísérni a kompozíciót hazai és határon túli missziós útján.

– Ez a kocsi olyan mint egy időkapszula, a jövőnek szól, a magyar kultúrát szeretné fenntartani, mint egy hajót a víz, és ebben az értelemben mindenki azt a kis saját ars poeticáját fogalmazta meg magának, amire építi az elkövetkezendő éveket, ami nagyon kemény tanulással, gyakorlással munkálkodással fog telni nálunk – mondta Antal Zsolt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese.

A sajtótájékoztatón népdalcsokrot adott elő Árki Lili Katalin és Szalay Ágnes másodéves zenész-színművész hallgatónk.

Forrás: dehir.hu