Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Hatásos belépő

A Színház- és Filmművészeti Egyetem első ízben szerepelt a január 13-15. között megrendezésre kerülő 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A kiállítás három napja alatt folyamatos, több ezres létszámú érdeklődőnek szolgáltatott információt, nyújtott interaktív színházi vagy filmes élményt az SZFE standja. A fiatal látogatók elismert szakmabéliekkel, felkészült egyetemi munkatársakkal és lelkes, motivált hallgatókkal találkozhattak. A látványos […]

A Színház- és Filmművészeti Egyetem első ízben szerepelt a január 13-15. között megrendezésre kerülő 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

A kiállítás három napja alatt folyamatos, több ezres létszámú érdeklődőnek szolgáltatott információt, nyújtott interaktív színházi vagy filmes élményt az SZFE standja. A fiatal látogatók elismert szakmabéliekkel, felkészült egyetemi munkatársakkal és lelkes, motivált hallgatókkal találkozhattak. A látványos stand, a kreatív program paletta és a kollégák helytállása kapcsán érkezett elismerő visszajelzések alapján elmondható, hogy meglehetősen sikeres három napot zárt a művészképző intézmény. 

Az Educatio kiállítás célja, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre, összekapcsolja az egyes szereplőket: a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.

A 2021-es év online térben zajlott tájékoztatója után, felüdülés volt látni a nagy számban megjelent kíváncsi fiatalokat a Hungexpo területén. Több mint 44 ezer látogató és 108 kiállító vett részt az eseményen, ahol a Színház – és Filmművészeti Egyetem első alkalommal vett részt. Az SZFE standja üde színfoltként, interaktív térként adott betekintést a képzésébe, valamint nyújtott útmutatást a szakma iránt érdeklődőknek.

A Színház – és Filmművészeti Egyetem standján a szervezők figyelemfelkeltő módon prezentálták, az érintett területen rejlő lehetőségek széles tárházát. A kihelyezett pódiumon zenei kíséret biztosításával léphettek fel a maguk színi- vagy énektudását megmérettetni kívánók, akiknek Sáfár Mónika színésznő (az egyetem oktatója) pontos instrukciókkal segített minél jobban kibontakozni.

Lilienn és Kónyai Tibor előadásában jazz-sztenderdek, a különböző műfajok jazz stílusra átírt változatai szólaltak meg a 20-as évektől napjaink dalainak fűszerezett hangulatú feldolgozásaiban, ezzel is csempészve egy csipetnyi könnyedséget a szinte kézzelfogható, vibráló kavalkádba.

A rivaldafény másik oldala iránt érdeklődők sem maradtak szórakoztatás nélkül. A zöld hátterünk elé lépve, a greenbox technológia segítségével rögtön képernyőre kerülhetett bárki, így egyből különböző tájakon, szituációkban érezhette magát a színművészetis stand látogatója, bepillantást nyerve a látványtervezés, vagy az operatőri szakágaink részleteibe is.

A Kancellária szakmai csapata, valamint oktatóink, a szakma elismert mesterei, személyesen vettek részt a tájékoztatásban, így minden érdeklődő kérdésére a legpontosabb felvilágosítást adtuk az induló szakokkal, a felvételi menetével és a tantervvel kapcsolatban. A színészmesterség és a rendezés mellett nagy érdeklődés volt a filmírás, a látványtervezés és a dramaturgia iránt is.

Külön öröm számunkra, hogy a leendő hallgatók is pozitívan értékelték a részvételt, sokan a helyszínen jelezték szimpátiájukat, a Kossuth Rádió Napközben című műsora egyik megszólalójának az SZFE standja tetszett a legjobban.

Váltsd valóra az álmod, találkozzunk a felvételin!

Látogass el felvételi aloldalunkra: http://szfe.hu/felveteli